Πολιτική

Το ΣΔΟΕ μπαίνει στη Χρυσή Αυγή και κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της

Το ΣΔΟΕ μπαίνει στη Χρυσή Αυγή και κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της

Οι ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ζήτησαν από το ΣΔΟΕ να προχωρήσει σε έλεγχο των οικονομικών του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου. Οι Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας φαίνεται πως έχουν στοιχεία στα χέρια τους, τα οποία θέλουν να «δέσουν» που εμπλέκουν την ακροδεξιά οργάνωση με νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Ετσι το ΣΔΟΕ αναμένεται να κάνει φύλλο και φτερό τα οικονομικά της ΧΑ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξουν και τραπεζικοί λογαριασμοί βουλευτών ώστε να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Αποκλεισμός από την κρατική επιχορήγηση με το νέο αντιρατσιστικό νόμο

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση μέσω του νέου αντιρατσιστικού νόμου που θα κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα και αναμένεται να ψηφιστεί στις αρχές Νοεμβρίου θέλει να φέρει ένα ακόμα οικονομικό χτύπημα στη ΧΑ. Σκοπός της είναι ο αποκλεισμό από την κρατική επιχορήγηση και τις δημόσιες παροχές κομμάτων που υποστηρίζουν τον ρατσισμό, τη στέρηση έως πέντε χρόνια των πολιτικών δικαιωμάτων ακόμα και βουλευτών για ρατσιστικά εγκλήματα και φιλοναζιστικές αναφορές, την αφαίρεση του δικαιώματος του εκλέγειν αλλά και του εκλέγεσθαι σε μελλοντικές εκλογικές αναμετρήσεις, την επιβολή ποινών φυλάκισης έως και πέντε χρόνια για εκδηλώσεις μίσους, όπως διανομή τροφίμων μόνο σε Ελληνες.

Την επιβολή ανάλογων ποινών για όσους υμνούν τον ναζισμό και τον φασισμό και την άσκηση ποινικής δίωξης για εγκληματικές συμπεριφορές με ρατσιστικά κίνητρα.

 

πηγή: iefimerida.gr

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews