Πολιτική

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Απαντά η Βούλτεψη

Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση λέει ο ΣΥΡΙΖΑ-Απαντά η Βούλτεψη

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις τονίζει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αδιέξοδο. Στα πυρά της αντιπολίτευσης απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

“Μετά την ήττα της στις ευρωεκλογές και την περαιτέρω κοινωνική απομόνωσή της, η συγκυβέρνηση προσπαθεί εναγωνίως να γαντζωθεί στην εξουσία επενδύοντας αποκλειστικά σε επικοινωνιακά παιχνίδια

Και σε αυτή όμως την προσπάθειά της αποτυγχάνει πλήρως, όπως έδειξε το φιάσκο με την δήθεν εξορία της τρόικα στο Παρίσι και το παραμύθι περί τέλους των μνημονίων, καθώς και όταν εκπρόσωποι της κυβέρνησης έσπευσαν να επιτεθούν στο ΣΥΡΙΖΑ για την περίπτωση της Αργεντινής, συντασσόμενοι ευθέως και ανερυθρίαστα με τους κερδοσκόπους των αγορών.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χαρδούβελης μιλάει για «δημοσιονομικό ξύλο» χωρίς έλεος και τέλος, παρουσιάζοντας ένα υποτιθέμενο νέο «Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης» που δεν είναι τίποτε άλλο παρά η συνέχιση της ίδιας καταστροφικής πολιτικής και της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, ενώ το πολυνομοσχέδιο που έχει κατατεθεί δείχνει την άρρηκτα δεμένη σχέση και αγαστή συνεργασία κυβέρνησης-τρόικας για τη συνέχιση του μνημονίου.

Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς τα νούμερα για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας δείχνουν ότι δεν βγαίνουν και δεν αργεί η στιγμή που θα αποτελέσουν παρελθόν”.

Από την άλλη πλευρά η ανακοίνωσης της κυβερνητικής εκπροσώπου έχει ως εξής:

«Στον ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια να κρύψουν το νούμερο των 150.000 λιγότερων ψήφων που έλαβαν στις ευρωεκλογές, γεγονός που πυροδότησε μπαράζ εσωκομματικών αμφισβητήσεων στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα.

Προς το παρόν, τα μόνα νούμερα που δεν βγαίνουν είναι αυτά που παρουσιάζουν οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στην Αργεντινή και να δικαιολογήσουν τις απόψεις του κ. Τσίπρα περί λατινοαμερικάνικων «εναλλακτικών δρόμων», για «έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή», σύμφωνα με το «παράδειγμα της Αργεντινής».

Τώρα, όλοι γνωρίζουν πως όταν ο κ. Τσίπρας εκστόμισε την περίφημη φράση «μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή», το εννοούσε…».

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews