Ελλάδα

Σε αυτά τα επαγγέλματα θα βρείτε εύκολα εργασία ακόμα και μέσα στην κρίση

Σε αυτά τα επαγγέλματα θα βρείτε εύκολα εργασία ακόμα και μέσα στην κρίση

Η ύφεση επιβαρύνει ακόμα την χώρα μας, αλλά παρά τα επίπεδα ρεκόρ της ανεργίας, μια πανευρωπαϊκή έρευνα της Κομισιόν, καταγράφει τα επαγγέλματα που δημιουργούν ακόμα θέσεις εργασίας.

 

Παράλληλα, μελέτη της Man power δείχνει ότι οι προοπτικές απασχόλησης στην χώρα μας για το διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2013, εμφανίζει άνοδο με τις προθέσεις προσλήψεων να είναι οι πιο αισιόδοξες για το δεύτερο τρίμηνο του 2010.

 

Τα νέα στοιχεία της Κομισιόν για το τέταρτο τρίμηνο του 2012 κατέγραψαν προσλήψεις στην Ελλάδα που αυξήθηκαν κατά 27% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2011, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη.

 

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, μεταξύ των επαγγελμάτων με τις περισσότερες προσλήψεις, θεωρούνται οι εξειδικευμένοι γραμματείς, οι οικονομολόγοι και οι μάγειρες.

 

Παρά τις επιφυλάξεις των κοινοτικών αρχών στην «ερμηνεία» των αριθμών, αναφέρεται ως πιθανό το γεγονός αυτό να οφείλεται στην μείωση μισθών που κατέστησε τις επιχειρήσεις περισσότερες ευέλικτες, ενώ αναμένουν «φρέσκα» στοιχεία για να καταλήξουν αν η τάση αποτελεί σημάδι ανάκαμψης.

 

«Η επίδοση της Ελλάδας που πλήττεται περισσότερο από την κρίση είναι δύσκολο να εξηγηθεί. Ένας παράγοντας θα μπορούσε να είναι οι εργοδότες να ανταποκρίνονται σε μεγαλύτερη ζήτηση καθώς οι προσλήψεις είχαν σταματήσει κατά τη χειρότερη περίοδο της κρίσης. Αν αυτό είναι σωστό, η ανάκαμψη στις προσλήψεις θα μπορούσε να είναι το πρώτο σημάδι αυξημένης δραστηριότητας προσλήψεων, αν και η τάση αυτή πρέπει να διατηρηθεί για να μπορεί να επιβεβαιωθεί» αναφέρει η έρευνα της Κομισιόν.

 

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της έρευνας για τις Προοπτικές απασχόλησης της Manpower, προκύπτει ότι ο βαθμός της εμπιστοσύνης των Ελλήνων εργοδοτών εντείνεται σταθερά αν και οριακά. Παρά το γεγονός ότι ο σχετικός δείκτης παραμένει αρνητικός για 15 συνεχόμενα τρίμηνα, οι προθέσεις προσλήψεων για το προσεχές τρίμηνο είναι οι πιο αισιόδοξες που έχουν καταγραφεί από το β΄ τρίμηνο του 2010.

 

Συγκεκριμένα όπως αποκαλύπτει η έρευνα, ανάμεσα στους τομείς που αναμένεται να κινηθούν ανοδικά το επόμενο τρίμηνο ξεχωρίζει αυτός των Χρηματοοικονομικών, Ασφαλειών, Ακίνητης Περιουσίας και Παροχής Υπηρεσιών προς Επιχειρήσεις.

 

Σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2012, οι προοπτικές προσλήψεων ενισχύονται σε οκτώ από τους εννέα τομείς οικονομικής δραστηριότητας. Σημαντική βελτίωση καταγράφεται στον τομέα των Κατασκευών, στον τομέα Δημόσιο – Κοινωνικές Υπηρεσίες και στον Τουρισμό.

 

πηγή: koolnews.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link