Κοινωνία

Σε ασφυκτικό κλοιό το Βελλίδειο ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

Σε ασφυκτικό κλοιό το Βελλίδειο ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη,ενώ αυτή την ώρα πραγματοποιούνται εξωνυχιστικοί έλεγχοι στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Η αστυνομική δύναμη που βρίσκεται επί ποδός είναι πάνω από 4.000 αστυνομικοί, απ όλη την Ελλάδα. Παράλληλα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στο εσωτερικό της Διεθνούς Έκθεσης, ενώ ένα από τα ελικόπτερα της Αστυνομίας θα πετάει πάνω από την περιοχή του Βελλίδειου. Ακόμη τρεις εισαγγελείς είναι επιφορτισμένοι με την επίβλεψη των αστυνομικών μέτρων.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 10.30 το πρωί όπου καθηγητές που βρίσκονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίας Σοφίας και πραγματοποιούν πορεία προς το Βελλίδειο.

Η Αστυνομία απαγορεύει τις συγκεντρώσεις

Στο μεταξύ ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλονίκης αποφάσισε να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις και οι πορείες «για λόγους δημόσιας ασφαλείας και αποτροπής σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της πόλης». Η συγκεκριμένη απαγόρευση έχει μπει σε ισχύ από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας. Το μέτρο αυτό θα ισχύει για τους παρακάτω δρόμους: διασταύρωση Βενιζέλου με Λ. Νίκης – Βενιζέλου – Αγίου Δημητρίου – Λαγκαδά – Αγ. Πάντων – Μοναστηρίου – Ιωάννου Κωλέττη – 26ης Οκτωβρίου – Ναυάρχου Κουντουριώτη – Λ. Νίκης μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Βενιζέλου, καθώς και στο πλακόστρωτο της παραλίας που περικλείεται από τις οδούς Ι. Δραγούμη και Ε. Βενιζέλου.

Από την άλλη πλευρά, τα συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, του ΠΑΜΕ και άλλων φορέων θα γίνουν κανονικά. Αξίζει να τονιστεί ότι η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας. Ωστόσο μετά την απαγόρευση συγκεντρώσεων η προγραμματισμένη συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί κάτω από τα γραφεία του ακροδεξιού κόμματος.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews