Πολιτική

Σε επιφυλακή το Μαξίμου

Σε επιφυλακή το Μαξίμου

Διαρροές από την κυβέρνηση ότι το συμβάν στο Νέο Ηράκλειο αφορά μαφιόζικο χτύπημα και όχι πολιτικά αντίποινα

Με προσοχή παρακολουθεί η κυβέρνηση τις εξελίξεις γύρω από τη δολοφονική επίθεση κοντά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες του ThePaper, το Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους για το συμβάν, περιμένοντας το πόρισμα της αστυνομίας, ενώ εκτιμά ότι πρόκειται για ξεκαθάρισμα «λογαριασμών της νύχτας» με την εμπλοκή «μπράβων». Ωστόσο, δεν αποκλείουν και την περίπτωση να είναι και τρομοκρατικό χτύπημα.

Το θέμα της Χρυσής Αυγής είχε καταλαγιάσει τις προηγούμενες ημέρες και είχε σχεδόν εξαφανιστεί από την επικαιρότητα, ωστόσο η επίθεση με δύο νεκρούς και έναν τραυματία, ταρακούνησε γερά τα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά και το Μαξίμου, το οποίο θέλει να αποφύγει πάση θυσία τον εκτροχιασμό του ήδη φορτισμένου πολιτικού κλίματος.

Μέσα στον κυβερνητικό συνασπισμό επικρατεί αναβρασμός, ενώ Σαμαράς και Βενιζέλος βρίσκονται σε συνεχή επαφή προκειμένου να υπάρξει ενωμένο και αδιάρρηκτο μέτωπο, απέναντι στη όποια πρόκληση. Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για πολιτικό χτύπημα, γι” αυτό το λόγο δεν υπάρχει άμεση απάντηση σε αυτό κομμάτι, ενώ εκτιμούν ότι διατηρώντας χαμηλούς τόνους, θα αποφύγουν να μπλεχτούν στο παιχνίδι που κάποιοι θα επιδιώξουν να παίξουν το επόμενο χρονικό διάστημα με αφορμή την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο.

Είναι προφανές ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να εκμεταλλευτούν το αιματηρό γεγονός, μεταξύ των οποίων και η ίδια η Χρυσή Αυγή. Ωστόσο, εάν αποδειχθεί ότι πρόκειται για χτύπημα μπράβων και όχι για πολιτικά αντίποινα, θα ενισχυθεί και η εγκληματική διάσταση της Χρυσής Αυγής.

 

 

πηγή: thepaper.gr

 

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews