Κόσμος

Σερβία ο απόλυτος κυνηγετικός προορισμός

Σερβία ο απόλυτος κυνηγετικός προορισμός

Η Σερβία είναι ένας κυνηγετικός παράδεισος.  Με απευθείας πτήσεις 3 φορές την βδομάδα από τον Νοέμβριο, και σε λιγότερο από δυόμισι ώρες βρίσκεσαι στο Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Από εκεί σας παίρνουμε αναλόγως στην περιοχή που εμείς διαλέγουμε για σας ανάλογα με το είδος κυνηγίου αποφασίσετε. Δεν είναι μόνο το θήραμα που υπάρχει πλούσιο αλλά και η όλη οργάνωση , η κουλτούρα των Σέρβων, οι συνεργάτες μας στη Σερβία και οι μέρες αυτές θα είναι αξέχαστες από κάθε άποψη.

Τον Οκτώβρη,  Νοέμβρη και Δεκέμβρη ,  θα κυνηγήσουμε τον λαγό(από τα μέσα Οκτωβρίου) και τον φασιανό με σκύλους φέρμας  ή και χωρίς ανάλογα  σε ποιες περιοχές κυνηγούμε. Το κυνήγι ζαρκαδιού, με  τζίπ,  είναι πολύ ενδιαφέρον και μπορεί να συνδιαστεί  πρίν  ή και μετά από το τέλος της κυνηγετικής ημέρας.  Θα  δούμε πώς οι κυνηγετικοί σύνδεσμοι πρίν ή  μετά από το τέλος του κυνηγίου δέχονται τους ξένους τους. Θα δοκιμάσουμε την γουρουνιά καπήρα ή  φασσιανό και λαγό γκούλας  ή σούπα φασιανού, στέκια ελαφιού μαγειρευτά,    αγριογούρουνο ή ελάφι στην πήλινη,   συνταγές κυνηγίων οι οποίες είναι παραδοσιακές  στη Σερβία.

Από τον Νοέμβρη μέχρι και τα τέλη  Φεβρουαρίου , θα κυνηγήσουμε  την πάπια και χήνα, ένα πολύ ενδιαφέρον κυνήγι,  λόγω της ιδιαιτερότητας του θηράματος,  που πραγματικά εδώ πρέπει ο κυνηγός να γνωρίζει τα μυστικά του πιο πάνω κυνηγίου. Κυνηγούμε σε κατασκευασμένα  στάματα στις όχθες των λιμνών ή  ποταμών, μέσα σε μικρές βάρκες  σταματημένες  σε πυκνή βλάστηση κοντά στις όχθες λιμνών ή και ποταμών, ή με μεγάλες βάρκες  στους μεγάλους ποταμούς.  Η επιτυχία του πιο πάνω κυνηγίου έχει άμεση σχέση με τις καιρικές συνθήκες. Όσο πιο κρύο είναι τόσο και πιο καλό κυνήγι γίνεται.

Από τον Μάρτη μέχρι και τον Ιούλιο  υπάρχει άδεια κυνηγίου  στη Σερβία αλλά μόνο για μεγάλα ζώα όπως ελάφια,  αγριογούρουνα, μουφλόν κλπ.

Κυνήγι που θα ενδιέφερε τον Κύπριο κυνηγό ακολουθεί τον Αύγουστο και Σεπτέμβρη το κυνήγι τρυγονιού, ορτυκιού και φάσας όπου είναι  πολύ γνωστό για το ότι η Σερβία είναι  περιοχή  όπου περνούν τα αποδημητικά πουλιά για το ταξίδι προς τον Νότο.

Σερβία

Η Σερβία προσφέρεται για κυνηγετικές εξορμήσεις καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, αλλά ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο, είναι πολύ φημισμένο το κυνήγι της  πάπιας της χήνας, του φασιανού και του λαγού. Ακόμη και το κυνήγι ζαρκαδιού με τζιπ είναι  πολύ ενδιαφέρον και εντυπωσιακό. Οι κυνηγοί της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να κυνηγήσουν το θήραμα τους σε πανέμορφα τοπία και σε μία χώρα που είναι καλά οργανωμένη γι’ αυτό το σπόρτ. Το κυνήγι γίνεται σε κατασκευασμένα στάματα στις όχθες λιμνών, η ποταμών ακόμη και μέσα σε βάρκες που βρίσκονται σε πυκνή βλάστηση πάντα κοντά σε όχθες. Το κυνήγι είναι στην κουλτούρα των Σέρβων γι’ αυτό και η φιλοξενία των ξένων κυνηγών είναι άψογη. Κατά την διάρκεια του δείπνου μετά το πέρας της κυνηγητικής ημέρας, δοκιμάστε φασιανού ή λαγό, γκούλας ή σούπα φασιανό ή ακόμα αγριογούρουνο ή ελάφι στην πήλινη.  Συνδυάστε το κυνήγι με την παραμονή σας στο όμορφο Βελιγράδι.

Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη, μετά την Κωνσταντινούπολη και την Αθήνα. Πάνω από 1.700.000 άνθρωποι ζουν σε αυτή την υπέροχη πόλη. Το Βελιγράδι είναι η πόλη της νεολαίας με περισσότερο από το 40% των πολιτών της είναι μεταξύ 15 και 44 ετών.

Ως αποτέλεσμα της ταραχώδους ιστορίας στην περιοχή, το Βελιγράδι για αιώνες ήταν πατρίδα πολλών εθνικοτήτων, με τους Σέρβους της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκείας να απαρτίζουν την πλειοψηφία του πληθυσμού (90%). Η επίσημη γλώσσα είναι τα Σέρβικα, ενώ οι επισκέπτες από το εξωτερικό μπορούν να χρησιμοποιούν τα Αγγλικά για να επικοινωνούν.

Τα όμορφα στέκια της και η έντονη πολιτιστική κίνηση, της έχουν χαρίσει τον τίτλο «Βερολίνο των Βαλκανίων». Απολαύστε τη θέα από την ακρόπολη-φρούριο Kalemegdan, στη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα, και περιπλανηθείτε ανάμεσα στα γραφικά μαγαζάκια και τα cafes του πεζόδρομου Knez Mihailova, που θα σας φέρει στην καρδιά της πόλης. Χαζέψτε τα όμορφα κτίρια και το άγαλμα του Mihailo Obrenovic, κλασικό meeting point, στην πλατεία Trg Republike και περπατήστε την οδό Srpskih Vladara, από την πλατεία Slavija και τα κτίρια που χρησιμοποιήθηκαν κατά καιρούς ως παλάτια των Αψβούργων μέχρι τον καθεδρικό Hram Svetog Save ( του Αγίου Σάββα ). Η μποέμ συνοικία Skadarska των ποιητών και των καλλιτεχνών προσφέρεται για να δοκιμάσετε τη σέρβικη κουζίνα στα γραφικά της ταβερνάκια ή για ένα ποτό συνοδεία ζωντανής μουσικής στα τοπικά kafanas.

Πηγή  sigmalive

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews