Επιστημονικά

Το σεξ με περισσότερες από 20 γυναίκες «προστατεύει» τον άντρα

Το σεξ με περισσότερες από 20 γυναίκες «προστατεύει» τον άντρα

Μειώνει κατά 28% τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη.

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ στον Καναδά και του Ινστιτούτου «Αρμάν Φραπιέ» διαπίστωσαν ότι οι άντρες που έχουν βρεθεί ερωτικά με περισσότερες από 20 γυναίκες στη ζωή τους έχουν 28% λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη. Παράλληλα μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης οποιουδήποτε επιθετικού τύπου καρκίνου κατά 19% σε σχέση με τους άντρες που παραμένουν πιστοί σε μία ερωτική σύντροφο.

Ωστόσο, το ίδιο δεν ισχύει για τους ομοφυλόφιλους άντρες. Οι Καναδοί επιστήμονες εκτιμούν ότι οι άντρες με έχουν συνευρεθεί σεξουαλικά με περισσότερους από 20 άντρες διπλασιάζουν τις πιθανότητες εκδήλωσης του καρκίνου του προστάτη ή κάποιας άλλης μορφής της ίδιας ασθένειας.

Μεγάλο κίνδυνο διατρέχουν οι παρθένοι άντρες σε σχέση με τους σεξουαλικά ενεργούς και έμπειρους άντρες. Τα συμπεράσματα είναι μέρος της μελέτης με τίτλο «Προστάτης του Καρκίνου & Περιβάλλον» στην οποία συμμετείχαν 3.208 άντρες, οι οποίοι απάντησαν σε μια σειρά ερωτήσεων για τη σεξουαλικά τους ζωή. Η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Μαρί Ελίζ Παράν του πανεπιστημίου του Μόντρεαλ δήλωσε: «Το να έχεις κανείς πολλές ερωτικές συντρόφους ανεβάζει τη συχνότητα της εκσπερμάτωσης, η οποία έχει διαπιστωθεί και από προηγούμενες μελέτης ότι δρα προστατευτικά κατά του καρκίνου του προστάτη».

πηγή: athensvoice.gr

Σχόλια

Επιστημονικά

Περισσοτερα στην κατηγορια Επιστημονικά

Copyright © 2015-2016 Clevernews