Ελλάδα

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στη Ντόρα Μπακογιάννη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Άγρια κόντρα ξέσπασε πριν από λίγο ανάμεσα στη βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη και την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η αφορμή γι αυτή την κόντρα δόθηκε εξαιτίας της διαφωνίας που είχαν χθες (η κυρία Μπακογιάννη μιλώντας σε δημοσιογράφους έδειξε τη δυσαρέσκειά της επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν υπέγραψε το αίτημά της για να ταξιδέψει στο Παρίσι για την πολιτική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης).

Επιπλέον η κυρία Μπακογιάννη ήταν εμφανώς ενοχλημένη εξαιτίας όσων ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που είχε νωρίτερα η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενη προς την πρόεδρο της Βουλής η βουλευτής είπε: «Κάντε τη δουλειά σας και αφήστε τις ύβρεις και τη λάσπη σε άλλους. Αντιλαμβάνομαι ότι το στραπάτσο που πάθατε σήμερα ήταν μεγάλο και ότι ο εκνευρισμός σας, σας έφερε στην κατάσταση να πρέπει να λειτουργήσετε με τη λογική ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, στην προσπάθεια να συσπειρώσετε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά αυτό θα το κάνετε έχοντας πάντοτε στο μυαλό σας ότι ο θεσμικός σας ρόλος είναι συγκεκριμένος. Και δεν είναι αυτός με τον οποίο λειτουργείτε τον τελευταίο καιρό».

Ακόμη η Ντόρα Μπακογιάννη δε δίστασε να κατηγορήσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι  ερμηνεύει επιλεκτικά τον κανονισμό της βουλής, με αφορμή την «έξωση» στους πρώην πρωθυπουργούς από τη Βουλή. «Αν εσείς πιστεύετε ότι μία δική σας απόφαση μπορεί να καταργεί τον κανονισμό», είστε βαθιά νυχτωμένη», υπογράμμισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε εκείνο το σημείο προέτρεψε την πρόεδρο της Βουλής  να παραιτηθεί αν θέλει, να γίνει μία απλή βουλευτής και να «βάλετε έναν άλλο Χριστιανό σε αυτή τη θέση». Άμεση ήταν η απάντηση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία είπε: «Εχετε προτίμηση επί του θρησκεύματος του προέδρου της βουλής;». Τότε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είπε: «Ατυχήσατε, μιλάτε με άνθρωπο που έχει δώσει εξετάσεις. Οταν φτάσετε τις μάχες που έχω δώσει εγώ, τότε θα μιλάτε!».

Η ανταπάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου

«Φαντάστηκα ότι όταν πήρατε το λόγο επί προσωπικού, θέλατε να απαντήσετε σε κάποια προσωπική προσβολή, δεν φαντάστηκα ότι θα θέλατε να απευθύνετε προσωπικές προσβολές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τη στιγμή που η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε ναανταπαντήσει, η Ζωή Κωνσταντοπούλου της απαγόρευσε να μιλήσει και έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργο Κατρούγκαλο. «Τόσο πολύ φοβάστε την απάντηση;», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η λεκτική αντιπαράθεση των δύο έληξε με την πρόεδρο της Βουλής να απαντά στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να λέει: «Με το χέρι στην τσέπη μέσα στη μέση του βουλευτηρίου, την ώρα που μιλάει ο υπουργός; Αν θέλετε τόσο πολύ το λόγο, θα σας δώσουμε το λόγο μετά. Καθίστε στη θέση σας και προσπαθήστε να συγκρατηθείτε και να μη δίνετε αυτή την εικόνα».

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews