Κοινωνία

Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ για την κλήση σε κατάθεση εκπροσώπων των διοικητικών

Συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ για την κλήση σε κατάθεση εκπροσώπων των διοικητικών

«Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης»Αν και η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζεται για ακόμη 48 ώρες, η απεργιακή επιτροπή ανακοίνωσε πως δεν θα περιφρουρήσει την απεργία, κάτι που σημαίνει ότι το Ίδρυμα θα ανοίξει σήμερα, Δευτέρα, για την έναρξη των μαθημάτων.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι συγκεντρώνονται το πρωί έξω από τη ΓΑΔΑ, καθώς εκεί έχουν κληθεί να καταθέσουν τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 2ας Δεκεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ έχουν κληθεί να εξετασθούν ενόρκως στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας, στο 2ο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, στα πλαίσια προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ τονίζουν: «Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ.

«Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ελεύθερη συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Ζητάμε από όλους τους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην αντιδημοκρατική παρέμβαση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών».

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι προειδοποιούν με ανακοίνωσή τους ότι η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς επαρκές προσωπικό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή εξέλιξη του εξαμήνου.

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews