Πολιτική

Σύγκλιση ειδικού δικαστηρίου έπειτα από 25 χρόνια με αφορμή την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ

Σύγκλιση ειδικού δικαστηρίου έπειτα από 25 χρόνια με αφορμή την υπόθεση της λίστα Λαγκάρντ

Η προηγούμενη φορά που είχε συγκληθεί ειδικό δικαστήριο στη χώρα μας ήταν πριν 25 χρόνια με αφορμή το σκάνδαλο Κοσκωτά. Ωστόσο κάτι τέτοιο θα επαναληφθεί καθώς ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου καθώς πάρθηκε η απόφαση για μη παραγραφή των αδικημάτων τα οποία έχουν σχέση με την επίμαχη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Καθημερινή” τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου το οποίο έκανε αξιολόγηση στο υλικό που έστειλε στις δικαστικές αρχές η Βουλή, απεφάνθη ότι οι διπλές εκλογές του 2012 δεν επέφεραν παραγραφή των αδικημάτων και συγκεκριμένα της κατηγορίας περι ευθύνης υπουργών που αφορά τον πρώην τσάρο της Ελληνικής Οικονομίας.

Ήδη έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες της ανάκρισεις τις οποίες έχει αναλάβει ο δικαστής του Αρείου Πάγου Δημήτριος Τσαλαγανίδης, ο οποίος αναμένεται να ζητήσει την κλίση μαρτύρων. Σημειώνεται ότι στις ανακρίσεις που θα ξεκινήσουν θα κληθούν να καταθέσουν για ακόμα μια φορά για τη συγκεκριμένη υπόθεση οι πρώην προϊστάμενοι του ΣΔΟΕ κύριοι Διώτης και Καπελέρης

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link