Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας του Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο

Συγκλονίζει ο πατέρας του Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Είχαν εντολή να σκοτώσουν τον Παύλο

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα» είπε ξεκινώντας την κατάθεσή του ο Παναγιώτης Φύσσας, που περιγράφει στο δικαστήριο λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της τραγικής νύχταςΣυγκλονίζει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων που δικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο πατέρας του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης Φύσσας, ο οποίος καταθέτει από το πρωί στο δικαστήριο.  «Ο Ρουπακιάς είναι επαγγελματίας δολοφόνος, το χτύπημα ήταν επαγγελματικό, έστριψε το μαχαίρι στην πληγή του γιου μου για να πεθάνει από εσωτερική αιμορραγία» είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού για να επισημάνει λίγο αργότερα, πως η επίθεση σε βάρος του γιου του ήταν σχεδιασμένη.

Ο κ. Φύσσας ανέφερε ότι η μουσική του γιου του ενοχλούσε τους χρυσαυγίτες και ότι ο Γ. Ρουπακιάς εκείνο το μοιραίο βράδυ δέχθηκε εντολή από «ανωτέρους» για να επιτεθεί στον Παύλο.

«Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ο γιος μου έκανε μεροκάματα στη ζώνη του Περάματος», είπε αρχίζοντας την  κατάθεσή του ο κ. Φύσσας και στη συνέχεια περιέγραψε όλα όσα έζησε από τη στιγμή που πληροφορήθηκε ότι ο γιος του δέχθηκε την επίθεση.

Ανέφερε ο πατέρας του αδικοχαμένου μουσικού: «Με πήρε ο αδελφός μου τηλέφωνο και μου είπε τρέχα στην  Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί. Όταν έφτασα εκεί είχε πολύ κίνηση, άκουγα σειρήνες. Βλέπω τη Χρύσα (σ.σ. η σύντροφος του Π. Φύσσα) στο πεζοδρόμιο και ο Παύλος με τα πόδια γυρισμένα. Το μυαλό μου πήγε αμέσως στη Χρυσή Αύγη, τους ενοχλούσαν τα τραγούδια του».

Πρόεδρος: Πώς το γνωρίζετε ότι τα τραγούδια του γιου σας τους ενοχλούσαν;

Απ. Όταν λες κάποιον φασίστα δεν θα ενοχληθεί;

Πρόεδρος: Είχε προηγηθεί κάποιος διαπληκτισμός ανάμεσα στο γιο σας και σε κάποιον άλλον;

Απ: Δεν μου είχε πει ποτέ τίποτα.

Επανερχόμενος στη στιγμή που έμαθε για την επίθεση σε βάρος του γιου του ο Παναγιώτης Φύσσας τόνισε στο δικαστήριο πως όταν έφτασε στο σημείο όπου βρίσκονταν ο γιος του «δεν είδε πολλά αίματα». «Φώναξα δυο τρεις φορές το  όνομά του, εκείνη την ώρα ήρθε ένας αστυνομικός και από πίσω το ασθενοφόρο. Ακούω τότε τη Χρύσα να λέει: Ρε καθίκι τώρα έρχεσαι να βοηθήσεις; Όταν σε φώναζα εγώ, σου έλεγα πήγαινε και δεν πήγαινες»;

Πρόεδρος:Άλλα άτομα είδατε;

Απ. Είδα αστυνομικούς και διάφορους περαστικούς.

Πρόεδρος: Ήταν και άτομα της Χ. Α;

Απ: Δεν είδα

Πρόεδρος: Αστυνομικούς είδατε;

Απ. Ναι είδα περίπου δέκα, ήμουν ταραγμένος είδα το παιδί έτσι…

Πηγή protothema.gr/ Βασιλική Κόκκαλη

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews