Ελλάδα

Σήμερα αποφασίζεται η «τύχη» του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σήμερα αποφασίζεται η «τύχη» του Χρηματιστηρίου Αθηνών

Σήμερα αποφασίζεται η τύχη του χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς δρομολογείται η μέρα επαναλειτουργίας του και οι όροι κάτω από τους οποίους θα συμβεί αυτό, στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί μεταξύ εκπροσώπων της Τράπεζας της Ελλάδος, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του ΣΜΕΧΑ.Τα σενάρια που διακινούνται για το πώς θα γίνει η επανεκκίνηση του χρηματιστηρίου είναι πολλά ενώ ως επικρατέστερη μέρα διακρίνεται η Δευτέρα.

Μια πρόταση, προερχόμενη από τραπεζικές πηγές, αναφέρει πως θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πρώτη φάση τα πιστωτικά υπόλοιπα των επενδυτών και σε δεύτερη φάση ή και ταυτόχρονα με την έναρξη πραγματοποίησης συναλλαγών να δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς κεφαλαίων από τραπεζικές καταθέσεις σε μερίδες επενδυτών μέσω e-banking.

Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για πλήρη απελευθέρωση των κινήσεων των ξένων επενδυτών και όσον αφορά τους Ελληνες δυνατότητα πραγματοποίησης συναλλαγών α) με τη χρήση new money, β) με χρήση μέρους των πιστωτικών τους υπολοίπων στις εταιρείες όπου διατηρούν μερίδες.

Ένα τρίτο σενάριο κάνει λόγο για πλήρη απελευθέρωση των κινήσεων των ξένων επενδυτών και: Δυνατότητα πραγματοποίησης αγορών από Έλληνες επενδυτές α) με τη χρήση νέου χρήματος και β) με τη δυνατότητα χρήσης συγκεκριμένου ποσού από τραπεζικές τους καταθέσεις. Το ποσό που ακούγεται είναι 5.000 ευρώ, ωστόσο δεν έχουν καταλήξει ακόμα εάν θα πρόκειται για ημερήσιο ή εβδομαδιαίο όριο.

Πηγή protothema

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews