Ελλάδα

Σημίτης:«Αν η ιδεολογία δεν συνδέεται με δράσεις μετασχηματισμού, παύει να είναι αριστερή»

Σημίτης:«Αν η ιδεολογία δεν συνδέεται με δράσεις μετασχηματισμού, παύει να είναι αριστερή»

«Αριστερά στην κυβέρνηση δεν σημαίνει μόνο μια νέα κυβερνητική αντίληψη για την αναδιοργάνωση της κοινωνίας αλλά μια νέα κυβερνητική πράξη», αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

«Σημαίνει σχέδιο και δράσεις που προκύπτουν από τη συνείδηση της πραγματικότητας, τη γνώση των κοινωνικών δομών, την εμπειρία για τη λειτουργία του κράτους. Αν οι ιδεολογία δεν συνδέεται με δράσεις μετασχηματισμού, παύει να είναι αριστερή. Είναι ένα προκάλυμμα που συγκαλύπτει εξουσιαστικές λογικές και συμπεριφορές και δίνει ένα νέο πρόσωπο στο παλιό».

«Το πρόβλημα της χώρας μας και του λαού της», συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός, δεν είναι “ένα κοινωνικό μοντέλο που θα ανατρέψει πολιτικές δεκαετιών στην Ευρώπη”, όπως ισχυρίζεται η πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα που πρέπει να λύσει η κυβέρνηση, είναι σταθεροποίηση της οικονομίας, η επάνοδος στην ανάπτυξη, η επίτευξη πλεονασμάτων, ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη, η λειτουργία των κοινωνικών θεσμών και με τρόπο που να εξασφαλίζεται περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή είναι σήμερα η αναγκαία αριστερή πολιτική.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται εξαναγκασμένη να εφαρμόσει το τρίτο μνημόνιο. Αλλά η εφαρμογή του Μνημονίου δεν αποκλείει την ταυτόχρονη επιδίωξη στόχων που εξυπηρετούν την κοινωνική αλλαγή και τη δικαιότερη κατανομή των βαρών».

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link