Ελλάδα

Σημίτης:”Το ερώτημα για το οποίο θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα η κυβέρνηση είναι παραπλανητικό”

Σημίτης:”Το ερώτημα για το οποίο θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα η κυβέρνηση είναι παραπλανητικό”

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σημίτης με ηχηρή παρέμβαση του τάσσεται κατά τη διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.

Μεταξύ άλλων στη δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης τονίζει ότι “το ερώτημα για το οποίο θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα η κυβέρνηση είναι παραπλανητικό”.

Αναλυτικά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού

“Η κυβέρνηση προχώρησε ένα βήμα προς την έξοδο από την Ευρωζώνη και το ευρώ, ένα βήμα προς μία άγνωστη κατεύθυνση, για την οποία ούτε γνώση ούτε προετοιμασία έχει. Το ερώτημα για το οποίο θέλει να διενεργήσει δημοψήφισμα είναι παραπλανητικό. Βεβαίως ο ελληνικός λαός έχει δίκιο να μη θέλει άλλους φόρους και περιορισμούς.

Βεβαίως, επίσης, ο ελληνικός λαός θέλει να λυθούν τα προβλήματα που δημιούργησε μεταξύ άλλων και η σημερινή κυβέρνηση με την επί πέντε μήνες αδράνειά της. Μαγικές λύσεις όμως δεν υπάρχουν. Λύσεις θα προκύψουν μόνο από συνεννόηση και συνεργασία με τις χώρες που συμμετέχουν στην Ευρωζώνη.

Η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό, που στην πλειοψηφία του θέλει ως νόμισμα το Ευρώ, να επιδιώξει εδώ και τώρα μια λύση. Διαφορετικά οι θυσίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από εκείνες που θέλει να αποτρέψει. Μια καταστροφική ύφεση θα είναι αναπόφευκτη, θα διαρκέσει χρόνια και θα έχει τεράστιο κόστος για όλους”.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews