Πολιτική

«Οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού τον εγκαταλείπουν» λένε στην Κουμουνδούρου

«Οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού τον εγκαταλείπουν» λένε στην Κουμουνδούρου

Με ανοικτή ατζέντα αρχίζει σήμερα το μεσημέρι η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας και της πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητήσει όλα τα θέματα της επικαιρότητας και να καθορίσει τις επόμενες κινήσεις του.

Στην εισήγηση του ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα αναφερθεί σε όλα τα θέματα της επικαιρότητας και ιδιαίτερα στα νέα μέτρα τα οποία προτείνει η τρόικα και τα οποία αναμένεται να δημιουργήσουν νέους τριγμούς στον κοινωνικό ιστό της χώρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα αναφερθεί για μια ακόμη φορά στην στάση της κυβέρνησης λέγοντας ότι και πάλι οι δυο εταίροι αναλώθηκαν στο επικοινωνιακό κομμάτι με την βοήθεια κάποιον ΜΜΕ δημιουργώντας την εντύπωση ότι αυτή την φορά δεν θα υπαναχωρούσαν  στις απαιτήσεις της τρόικας ενώ στην πραγματικότητα και πάλι δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση και χωρίς δεύτερη κουβέντα αποδέχθηκε τις απαιτήσεις των δανειστών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θα κάνει λόγο για την πεντάλεπτη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά  με την Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες λέγοντας ότι αυτή την στιγμή οι σύμμαχοι του πρωθυπουργού απαξιώνουν ακόμα και να τον συναντήσουν ενώ θα επισημάνει ότι η χώρα βρίσκεται αυτή την στιγμή στην πιο δύσκολη στιγμή της και γι αυτό την λύση θα δώσουν οι εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει και πάλι στο θέμα των υποβρυχίων λέγοντας ότι η ΝΔ υπαναχώρησε από τις θέσεις της και κάλυψε τον Ευάγγελο Βενιζέλο προκειμένου να μην διαταραχθεί η συνοχή της Κυβέρνησης. Ακόμα θα  αναφερθεί στο θέμα της Χρυσής Αυγής και στα όσα διαδραματίστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Φυσικά από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα δεν πρόκειται να λείψει το θέμα της υποψηφιότητας του για την θέση του Προέδρου της Κομισιόν με το κόμμα της Αριστεράς. Σε αυτό το σημείο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να σχολιάσει με δηκτικό τρόπο την αντίδραση της κυβέρνησης αφού όπως επισημαίνουν στελέχη της Κουμουνδούρου τους έχει ξαφνιάσει η εμπάθεια τους σε αυτό το θέμα.

Φυσικά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι στην συνεδρίαση θα υπάρξει και γκρίνια από κάποια στελέχη για την κίνηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου να μην ψηφίσει τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την περικοπή των οικονομικών της Χρυσής Αυγής επειδή κατά την άποψη της δεν ήταν απόλυτα τεκμηριωμένες.

Πηγή newpost.gr/ Παναγιώτης Βασιλάκης

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews