Κόσμος

Συμμορία Κολομβιανών πουλά την παρθενιά ανήλικων κοριτσιών σε βαρόνους ναρκωτικών και τουρίστες

Συμμορία Κολομβιανών πουλά την παρθενιά ανήλικων κοριτσιών σε βαρόνους ναρκωτικών και τουρίστες

Με την υπόσχεση πως θα βοηθήσουν τις φτωχές οικογένειες μικρών κοριτσιών, πολλές συμμορίες της Κολομβίας προσλαμβάνουν ανήλικα κορίτσια, δημοπρατώντας την παρθενιά τους σε εμπόρους ναρκωτικών και ξένους τουρίστες.

Από τη στιγμή μάλιστα που τα -κατά κύριο λόγο 10χρονα- κορίτσια εισέλθουν στο κύκλωμα, δεν μπορούν να ξεφύγουν καθώς τα μέλη των συμμοριών απειλούν πως θα τα σκοτώσουν.

Στο Medellin, την πόλη καταγωγής του διαβόητου έμπορου ναρκωτικών Pablo Escobar, η ζήτηση για έφηβες παρθένες είναι τεράστια, καθώς η φήμη ότι μικρά κορίτσια προσφέρονται για όργια με βαρόνους της μαφίας είναι διαβόητη.

Όπως αναφέρει ο Luis Pardo, που ερευνά το φαινόμενο ερευνά κατά το τελευταίο έτος: «Αυτή είναι η πρώτη σεξουαλική εμπειρία ενός κοριτσιού. Περνούν από βαρόνο σε βαρόνο μέχρι να γίνουν πόρνες».

Η Clara Ines, διευθύντρια της ΜΚΟ για τα δικαιώματα των γυναικών αναφέρει : «Υπό το καθεστώς του πολέμου και των ναρκωτικών, οι γυναίκες θεωρούνταν ως σεξουαλικά αντικείμενα και ως λάφυρα πολέμου».

Οι αρχές δηλώνουν ότι είναι αδύνατον να παρέμβουν επειδή ο δρόμος κρατείται με καρτέλ και οι «βαρόνοι» λύνουν τα θέματα με τους δικούς τους τρόπους καταβάλλοντας φόρους για το συγκεκριμένο σημείο.

Ωστόσο όπως καταγγέλλουν οι οργανώσεις δεν υπάρχει καμία κρατική δράση για το φαινόμενο που επιδεινώνεται μέρα με τη μέρα. Δικαίως λοιπόν η Medellin θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες πόλεις του χάρτη, που λειτουργεί σαν το φρούριο του βασιλιά της κοκαΐνης Pablo Escobar.

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews