Κόσμος

Συμβαίνει τώρα:Στις φλόγες η Γάζα (εικόνες) (βίντεο)

Συμβαίνει τώρα:Στις φλόγες η Γάζα (εικόνες) (βίντεο)

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου πριν από λίγη ώρα έδωσε εντολή για χερσαία επίθεση.

Εδώ και λίγα λεπτά  η Λωρίδα της Γάζας «καίγεται» από πυραύλους. Πηγές του πρακτορείου Reuters όπως και κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας αναφέρουν ότι οι βομβαρδισμοί ήταν σφοδρότατοι. Στην επιχείρηση που έχει ξεκινήσει από την ξηρά παίρνουν μέρος μονάδες “πεζικού”, “τεθωρακισμένων”, “πυροβολικού”, “μηχανικού”, και οι μυστικές υπηρεσίες. Παράλληλα υπάρχει βοήθεια τόσο από θάλασσα όσο και από αέρος.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή σε δημοσιογράφους που ήταν στη Λωρίδα της Γάζας να απομακρυνθούν από τα ξενοδοχεία που έμεναν.

Ο στρατός του Ισραήλ ενημέρωσε τον κόσμο μέσω του Twitter ότι ξεκινά μεγάλη επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας. Από την άλλη πλευρά ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ μιλώντας σε δημοσιογράφους δήλωσε ότι «τώρα συνεχίζουμε με χερσαίες δυνάμεις για να πλήξουμε τις υποδομές των τρομοκρατών, τις υποδομές της Χαμάς σε πολλές περιοχές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας».

Η Χαμάς για την επίθεση του στρατού στη Γάζα.

Ο εκπρόσωπος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Σαμί Αμπού Ζούχρι μιλώντας στο Reuters προειδοποίησε ότι «η εισβολή του στρατού του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας που άρχισε απόψε θα έχει φοβερές συνέπειες. Η χερσαία επιχείρηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων στο έδαφος του θύλακα αυτού «δεν τρομάζει τους ηγέτες της Χαμάς ή τον παλαιστινιακό λαό.

Προειδοποιούμε τον (πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν) Νετανιάχου για τις φοβερές συνέπειες αυτής της τόσο ανόητης ενέργειας»

Έξι νεκροί από την επίθεση σύμφωνα με το Al Jazeera

Το Al Jazeera πριν από λίγο μετέδωσε ότι μέχρι στιγμής από την επίθεση υπάρχουν έξι νεκροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την  την Haaretz, έχει χτυπηθεί νοσοκομείο αποκατάστασης στην Al Wafa, με άγνωστο αριθμό ανθρώπων να έχει τραυματιστεί. Νωρίτερα σήμερα και πριν ξεκινήσει η επίθεση, το Αljazeera μετέδωσεότι ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση του νοσοκομείου, με τον υπεύθυνο να αρνείται αφού πολλοί από τους 17 ασθενείς ήταν είτε με αναπνευστήρες ή ανίκανοι να κινηθούν.

gaza761290

585b37a4e5e2ee063891f47b9e1a88ec

590_46327a93763bfb7092633cd69fa8017e

12032a44442250878035528eaa4e7759

press

 

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews