Ελλάδα

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική:Σύλληψη δύο ατόμων για σχέσεις με τον ISIS στην Κω

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική:Σύλληψη δύο ατόμων για σχέσεις με τον ISIS στην Κω

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στη χώρα μας  έπειτα από τον εντοπισμό δύο Σύρων στην Κω, που πιθανολογείται ότι είναι τζιχαντιστές!

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι δύο Σύροι συνελήφθησαν τις προηγούμενες ώρες και κατόπιν ελέγχου που έγινε στα πράγματά τους, βρέθηκαν στα κινητά τους τηλέφωνα αποθηκευμένες φωτογραφίες με όπλα, μαχαίρια, με τη σημαία του ISIS αλλά και μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καλυμμένα πρόσωπα.

Μάλιστα, σε μία από τις φωτογραφίες ο ένας από τους δύο Σύρους υπόπτους απεικονίζεται να ποζάρει μπροστά σε μία μαύρη σημαία του ISIS.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η εφημερίδα, κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους,  ο ένας από τους δύο ανέφερε ότι είναι κατά του Μπασάρ Αλ Ασαντ, τον οποίο θεωρεί εχθρό του, χωρίς όμως να παραδέχεται ότι τάσσεται με το πλευρό του ISIS.

Οι φωτογραφίες στο κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο, αποκαλύπτουν τις ιδεολογικές του κατευθύνσεις, ενώ εξετάζεται σοβαρά και το κατά πόσο μπορεί να είναι μέλος άλλης παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Έφτασαν προχθές στην Κω

Οι δύο Σύροι έφτασαν προχθές στην Κω από τα τουρκικά παράλια με λέμβο στην οποία βρίσκονταν δεκάδες πρόσφυγες.

Μετά τον εντοπισμό τους σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκαν αμέσως οι ηγεσίες των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αθήνα. Στόχος ήταν να βρεθεί το παρελθόν τους και να διαπιστωθεί το κατά πόσο πρόκειται ή όχι για τζιχαντιστές.

Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν στον «Ε.Τ.» ότι οι δύο ύποπτοι δεν υπάρχουν καταχωρημένοι στις λίστες των αναζητούμενων μελών του ISIS.

Η έρευνα, όπως αναφέρει ο “Ελεύθερος Τύπος”, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε συνεργασία και με ξένες μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δύο Σύροι να είναι απλά υποστηρικτές του ISIS και όχι ενεργά μέλη του.

Ο εντοπισμός τους δεν έγινε ύστερα από κάποια πληροφορία των ελληνικών Αρχών, αλλά κατά τη διάρκεια της καταγραφής τους. Οι δυο τους κρίθηκαν ύποπτοι και κλήθηκαν για έλεγχο των προσωπικών τους αντικειμένων για να ακολουθήσουν τα όσα προαναφέρθηκαν.

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews