Κόσμος

Συνάντηση Λαγκάρντ – Ρέντσι για την οικονομική ανάπτυξη

Συνάντηση Λαγκάρντ – Ρέντσι για την οικονομική ανάπτυξη

Η συζήτηση κινήθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της οικονομικής ανάπτυξης.

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι είχε σήμερα η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στο κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, το Παλάτσο Κίτζι.

Όπως γράφει ο γράφει ο ιταλικός Τύπος, επικαλούμενος κυβερνητικές πηγές, η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά την συνομιλία της με τον Ιταλό πρωθυπουργό στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της οικονομικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής δημόσιας τηλεόρασης Rai, ο Ματέο Ρέντσι, μιλώντας με στενούς του συνεργάτες μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, υπογράμμισε ότι «αφού και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο – το οποίο δεν είναι, ακριβώς, μια τοπική οργάνωση του κομμουνιστικού κόμματος στην Ουάσιγκτον – ζητά από την Ευρώπη να επενδύσει στην ανάπτυξη, οι ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να αρχίσουν να θέτουν στον ίδιο τους τον εαυτό κάποια ερωτήματα».

Η ατζέντα της σημερινής συνάντησης περιελάμβανε, ακριβώς, τις ευρωπαϊκές στρατηγικές για την ανάπτυξη και τη ενίσχυση των επενδύσεων. «Δυο σημεία τα οποία ήταν κεντρικής σημασίας, κατά την διάρκεια του ιταλικού εξαμήνου προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο και ολοκληρώνεται σε τρεις εβδομάδες», όπως αναφέρουν πηγές της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

πηγή

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews