Κόσμος

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στο περιθώριο του ΕΛΚ

Συνάντηση Μέρκελ – Σαμαρά στο περιθώριο του ΕΛΚ

Στη Σύνοδο Κορυφής o πρωθυπουργός έχει ως στόχο να εξηγήσει τις θέσεις της Αθήνας σε σχέση με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκε στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ενημερώσει τους συνομιλητές του για την επίτευξη των στόχων – όπως πρωτογενές πλεόνασμα- και θα ζητήσει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

Ο πρωθυπουργός έχει ως στόχο να εξηγήσει τις θέσεις της Αθήνας σε σχέση με τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Μήνυμα προς την τρόικα πως η Ελλάδα «δεν αντέχει», «ούτε πρέπει» να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα που «περιορίζουν μισθούς και συντάξεις» έστειλαν άλλωστε χθες ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μέσω της νέας προγραμματικής συμφωνίας, την οποία ενέκριναν, απορρίπτοντας παράλληλα το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών Χάνες Σβόμποντα εξέφρασε την αντίθεσή του σε αυτό που αποκαλεί «τιμωρητική πολιτική» του Βερολίνου και άφησε να εννοηθεί ότι η συμμετοχή των σοσιαλιστών στη νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα.

Εντωμεταξύ, τα βασικά θέματα που θα συζητηθούν στην Συνοδό Κορυφής είναι η τραπεζική ενοποίηση, η κοινωνική διάσταση της ΟΝΕ, η ψηφιακή οικονομία, οι υποκλοπές και η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, κυρίως στη θάλασσα της Μεσογείου.

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να αξιοποιήσει τη Σύνοδο Κορυφής για να υποβάλει συμβιβαστικό σχέδιο για την τραπεζική ένωση που θα αποδέχεται τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης για τις 130 μεγαλύτερες τράπεζες της ευρωζώνης, υπό όρους.

Πηγή skai.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews