Ελλάδα

Συνάντηση Σαμαρά με Στόλτεμπεργκ – Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

Συνάντηση Σαμαρά με Στόλτεμπεργκ – Σαμαράς: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ελλάδα παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες.

«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση και πλέον αποτελεί νησίδα ασφαλείας στην περιοχή» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον γγ. του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτεμπεργκ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του επισήμανε ότι η Ελλάδα, παρά τη δεδομένη δημοσιονομική της στενότητα, είναι ένα από τα τέσσερα μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά άνω του 2% του ΑΕΠ της για αμυντικές δαπάνες.

Κατά τη συνάντηση των δυο ανδρών εξετάστηκαν το Κυπριακό και η τουρκική στάση, όλα τα ανοιχτά μέτωπα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή όπως το Συριακό και το ζήτημα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και τα ζητήματα που σχετίζονται με την Ουκρανία.

Αναφερόμενος στην κρίση στη Συρία, στο Ιράκ και στην τρομοκρατική δράση των τζιχαντιστών, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης δεν γίνεται μόνο με στρατιωτικά μέσα και πως θα πρέπει να αξιοποιηθούν οι μηχανισμοί της εταιρικής συνεργασίας όπως ο μεσογειακός διάλογος.

Ο γγ. του ΝΑΤΟ από την πλευρά του ευχαρίστησε την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι παραμένει ένας σταθερός σύμμαχος εδώ και 60 χρόνια, ενώ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα όσα είδε στην στρατιωτική άσκηση «Πυρπολητής» που παρακολούθησε σήμερα το πρωί.

Αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές ζήτησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σχολιάζοντας τις επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κύπρου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης που παραχώρησε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

πηγή: skai.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews

Share via
Copy link