Πολιτική

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Όλα τα τρέχοντα ζητήματα αναμένεται να συζητήσουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί

Εφ” όλης της ύλης συνάντηση ενόψει της έλευσης της τρόικας θα έχουν την προσεχή Τετάρτη ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα θέσει το θέμα του πολιτικού χρήματος και του εκλογικού νόμου στον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

Ο Ευ. Βενιζέλος θα δεχθεί τον Γ. Μιχελάκη στο υπουργείο Εξωτερικών και θα ταχθεί υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ώστε το μπόνους των 50 εδρών να μοιράζεται μεταξύ των κομμάτων που θα δηλώσουν προεκλογικά ότι θα συμμετάσχουν σε κυβερνητικό σχηματισμό.

Η Χαριλάου Τρικούπη φέρεται να έχει «ενστάσεις» για τον εκλογικό νόμο για την αυτοδιοίκηση, πολύ περισσότερο που άλλα αυτοδιοικητικά στελέχη συμφωνούν στην αλλαγή του, όπως ο περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός (γεγονός που από πολλούς εκτιμάται και ως «φλερτ» για το χρίσμα και από τη ΝΔ) και άλλα είναι αντίθετα, όπως ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης.

Ο Ευ. Βενιζέλος, έχει ταχθεί υπέρ του ελέγχου των οικονομικών όλων των κομμάτων από εταιρείες, όπως θα πράξει ο ίδιος στο ΠΑΣΟΚ, ώστε σε τυχόν άρνηση να δικαιολογήσει την απόφασή του να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα για τα οικονομικά επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. «Αν δεν υπάρξει έλεγχος των δαπανών τους δεν θα λυθεί το μαύρο πολιτικό χρήμα» είναι η εκτίμηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θα θέσει πιθανότατα και το θέμα των παρεμβάσεων κατά της «Χρυσής Αυγής».

Το θέμα του εκλογικού νόμου και του πολιτικού χρήματος θα συζητηθεί πάντως και στην εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που θα έχουν την προσεχή Τετάρτη Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών δεν μπορεί να λάβει αποφάσεις.

Πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα κλείσουν τις τελευταίες εκκρεμότητες ενόψει της έλευσης της τρόικας, ενώ θα καθορίσουν την στρατηγική για τη στάση της χώρας και μετά τις γερμανικές εκλογές, όταν ξεκινήσει η ουσιαστική διαπραγμάτευση για το ελληνικό πρόβλημα.

 

πηγή: real.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews