Κοινωνία

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του Συλλόγου σχολικών φυλάκων Ελλάδας

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία του Συλλόγου σχολικών φυλάκων Ελλάδας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε το Σάββατο 8 Νοέμβρη, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Σχολικών Φυλάκων Ελλάδας. Οι εκπρόσωποι των Σχολικών Φυλάκων ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί φύλακες μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να απολύσει μέσα σε μια νύχτα περισσότερους από 2.200 εργαζόμενους.

 Σήμερα αρκετοί από αυτούς διεκδικούν την επαναπρόσληψή τους με δικαστικά μέσα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν επιστρέψει με ασφαλιστικά μέτρα, αγωγές κ.λπ. Την ίδια στιγμή βρίσκεται σε εκκρεμότητα το σοβαρό ζήτημα της απόδοσης των ενσήμών τους για την περίοδο 2001-2007 που η κυβέρνηση δεν αναγνωρίζει ως συντάξιμο χρόνο, γιατί οι σχολικοί φύλακες εργάζονταν με ευθύνη της, με διάφορες σχέσεις εργασίας (μαθητεία κ.λπ). Ο Σύλλογος των Σχολικών Φυλάκων διεκδικεί την απόδοση όλων των ενσήμων για όλη την περίοδο που εργάζονταν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα τους και τους ενημέρωσε για τις θέσεις του Κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, το ΚΚΕ με παρεμβάσεις του μέσα και έξω από τη Βουλή θα διεκδικήσει την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων σχολικών φυλακών καθώς οι εργαζόμενοι αυτοί επιτελούν λειτούργημα τόσο στα σχολεία όσο και στις γειτονιές, ενώ είναι αντίθετο στην προοπτική οι θέσεις αυτές να καλύπτονται από ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης, όπως ήδη έχουν κάνει ορισμένοι δήμοι, ή με ΚΟΙΝΣΕΠ που ανοίγουν το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι θεωρεί απαράδεκτο δημοτικές αρχές να ασκούν έφεση κατά δικαστικών αποφάσεων που δικαιώνουν τους σχολικούς φύλακες, όπως πρόσφατα έκανε η δημοτική αρχή της Λάρισας που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ θεωρεί ότι όλοι οι εργαζόμενοι, στο βαθμό που με ευθύνη της κυβέρνησης εξακολουθούν να είναι απολυμένοι, πρέπει να δικαιούνται αποζημίωσης χωρίς περικοπές, η οποία άμεσα πρέπει να τους αποδοθεί. Τέλος, το ΚΚΕ στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις την απόδοση των ενσήμων για το 2001-2007 που εργάζονταν, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνσή τους, όπως σχεδιάζει η Κυβέρνηση. Η παράταση αυτής της εκκρεμότητας πρέπει να τελειώσει με δικαίωση των σχολικών φυλάκων.

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews