Γνώμες

Το Σύνδρομο του Καζανόβα

Το Σύνδρομο του Καζανόβα

Ο Καζανόβας, είναι βέβαια αυτός ο σχεδόν παθολογικός εραστής, που θέλει όλες τις γυναίκες, και δεν χορταίνει ποτέ. Ένας άντρας, που μπορεί να είναι πολύ γοητευτικός, αλλά ταυτόχρονα η γοητεία του είναι δώρο άδωρο σχεδόν, εκτός αν θέλεις να έχεις απλά και μόνο μια περιπέτεια μαζί του. Γιατί, δεν είναι ικανός να έχει μια μόνιμη σχέση. Το θέμα είναι, τι κάνεις αν τον ερωτευτείς; Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει την συμπεριφορά του, να ωριμάσει; Γιατί στην ουσία, ανώριμος είναι.

Ο άντρας που έχει ως σκοπό μόνον την κατάκτηση, συνήθως είναι ένα πλάσμα που έχει μια κακή και προβληματική σχέση με την μητέρα του. Μπορεί να έχει νιώσει εγκατάλειψη, και επιδιώκει μέσα από τις πολλαπλές σχέσεις να νιώσει πλήρης. Αλλά, υπάρχει και κάτι άλλο που ξεχωρίζει τον Καζανόβα, από έναν άντρα που απλά αγαπάει τον έρωτα και την περιπέτεια. Και αυτή η λεπτομέρεια, τον κάνει επικίνδυνο.

Ο Καζανόβας, ο άντρας που έχει το σύνδρομο της κατάκτησης για την κατάκτηση, δεν είναι ειλικρινής. Δεν θα πει ότι θέλει μια σύντομη σχέση, μόνο γα τόσο διάστημα όσο να χορτάσει την όποια πείνα της ψυχής του. Προκειμένου να σε κατακτήσει, μπορεί να κάνει τον πολύ βαριά ερωτευμένο. Μπορεί να παραστήσει ότι έχει αλλάξει ζωή, ότι ήταν άπιστος μέχρι να βρει την κατάλληλη – εσένα. Αλλά, δεν λέει αλήθεια . Και σε αυτό το ψέμα, κρύβεται ένα πολύ βαθύτερο ψυχολογικό πρόβλημα.

Το γεγονός ότι ξέρει πως κάποια στιγμή – και μάλλον σύντομα – θα επιστρέψει στην απιστία και θα σε πληγώσει, ενώ έχει υποσχεθεί ότι μόνον εσένα έχει πια στην καρδιά του, σημαίνει πως στην ουσία, παίρνει ηδονή όχι μόνον από την απιστία, αλλά και από το γεγονός ότι θα σε προδώσει και θα πληγωθείς. Σε καμία περίπτωση ο Καζανόβας δεν βρίσκεται απλά σε έναν πειρασμό στον οποίο δεν μπορεί να αντισταθεί. Ξέρει από την αρχή πως οι δηλώσεις του για πίστη και αποκλειστικότητα είναι ένα τέχνασμα, μια παγίδα . Αυτό, δεν σημαίνει πως είναι κακός . Σημαίνει όμως ότι έχει μεγάλο πρόβλημα με τις γυναίκες. Προσπαθεί να τις ταπεινώσει, πιθανόν γιατί ο ίδιος έχει ζήσει μια ταπείνωση, είτε από την μητέρα του, είτε από κάποια γυναίκα στην εφηβεία . Και θέλει μέσω της απιστίας να αποδείξει ότι μπορεί κι εκείνος να πληγώνει την γυναίκα. Και αυτό, δύσκολα λύνεται.

Ένας τέτοιος τύπος άντρα, δεν είναι ανίκανος να αγαπήσει. Μπορεί κάλλιστα να νιώσει συναισθήματα και μάλιστα πολύ μεγάλα. Απλά, το  πάθος του μάλλον θα υπερισχύσει. Αν είσαι ερωτευμένη μαζί του – πράγμα εύκολο γιατί συνήθως πρόκειται για πολύ γοητευτικούς άντρες – θα πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική και έτοιμη να δεχτείς ότι η προσπαθεί που έκανες μαζί του και ο χρόνος που του αφιέρωσες, δεν έπιασαν τόπο. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σε πληγώσει, αν όχι αμέσως, μόλις περάσει το πρώτο πάθος.

Αν έχεις καταλάβει ότι έχεις να κάνεις με μια περίπτωση Καζανόβα, ο οποίος όμως σε έχει και αυτός ερωτευτεί, πρέπει να του ζητήσεις να δει έναν ειδικό. Το πρώτο βήμα για να αξίζει η σχέση αυτή, είναι να παραδεχτεί ότι η συμπεριφορά του έχει πρόβλημα. Αν το θεωρεί φυσιολογικό, σημαίνει ότι δεν μπορεί και να λυθεί το θέμα, γιατί δεν το αναγνωρίζει. Αν η αγάπη που νιώθει για σένα τον έχει κάνει να δει ότι μέχρι την στιγμή που σε γνώρισε κινήθηκε σε λάθος μονοπάτι, δεν πρέπει να το αφήσετε το θέμα στην τύχη, ούτε στην καλή του διάθεση να γίνει πιστός . Γιατί το πρόβλημα που του δημιούργησε αυτήν την αρπακτική συμπεριφορά στις σχέσεις του, είναι ακόμα εκεί. Και χρειάζεται έναν ειδικό, που θα ξέρει να το βγάλει στην επιφάνεια, να το φωτίσει, να του αποδείξει ότι υπάρχει κενό στην ψυχή του.

Μετά, αφού θα έχει προχωρήσει στην αυτογνωσία, η δική σου η αγάπη, όντως μπορεί να κάνει θαύματα.

 

 

 

πηγή: oroskopos.tv

Σχόλια

Γνώμες

Περισσοτερα στην κατηγορια Γνώμες

Copyright © 2015-2016 Clevernews