Κόσμος

Συνεχίζεται ο “κατήφορος” της δημοτικότητας της Άνγκελα Μέρκελ

Συνεχίζεται ο “κατήφορος” της δημοτικότητας της Άνγκελα Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μπορεί να τα κατάφερε με το ελληνικό ζήτημα, ωστόσο δε φαίνεται να τα καταφέρνει το ίδιο με το προσφυγικό.

Πιο συγκεκριμένα το αυξανόμενο ρεύμα προσφύγων που πηγαίνει στη Γερμανία έχει ως αποτέλεσμα την πτώση της δημοτικότητας της Καγκελαρίου σε πολύ χαμηλά ποσοστά.

Μάλιστα η δημοσκόπηση της INSA, για λογαριασμό της εφημερίδας Bild, φαίνεται η έντονη κριτική που έχει δεχθεί η κ. Μέρκελ.

Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης η δημοτικότητα του CDU/CSU υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους, στο 38,5 %. Η αποδοχή, μάλιστα, είναι 1% μειωμένη σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την άλλη πλευρά και η δημοτικότητα των σοσιαλιστών του SPD, που συμμετέχουν στην κυβέρνηση υπό την Merkel, υποχώρησε κατά μία μονάδα, στο 23,5%.

Η συνολική αποδοχή της συγκυβέρνησης CDU/CSU-SPD υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, ήτοι από τις πρόσφατες εκλογές και έπειτα.

Σε δηλώσεις του στην Bild, ο διευθυντής του INSA, τονίζει ότι «η προσφυγική κρίση δημιουργεί προβλήματα κυρίως στο «στρατόπεδο» των συντηρητικών και η ευρεία κυβέρνηση συνασπισμού είναι πιο αδύναμη από ποτέ».

Την ίδια ώρα, το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς είδε τη δημοφιλία του να ανεβαίνει κατά 0,5%, στο 10,5%, ενώ οι Πράσινοι κατά 1%, επίσης στο 10,5%.

Το δεξιό AfD και το φιλελεύθερο Free Democrats είδαν αμετάβλητη τη δημοτικότητά του, στο 6% και το 4% αντίστοιχα.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews