Κόσμος

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από το Spiegel (φωτο)

Συνεχίζονται οι προκλήσεις από το Spiegel (φωτο)

Το Γερμανικό περιοδικό Spiegel ξαναχτυπά με ένα ασυνήθιστο εξώφυλλο το οποίο είναι ικανό να ανάψει νέες φωτιές στις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία.

Ο τίτλος του αυριανού εξωφύλλου του περιοδικού είναι: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη». Μάλιστα το γερμανικό περιοδικό βγάζει από το αρχείο μια φωτογραφία με αξιωματικούς των SS, οι οποίοι ποζάρουν στην Ακρόπολη ενώ έχει τοποθετήσει δίπλα τους με τη χρήση του μοντάζ την Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ, μέσα σε ένα φωτεινό κίτρινο παντελόνι κι ένα πράσινο σακάκι, ξεχωρίζει στο ασπρόμαυρο φόντο.

Ωστόσο πρέπει να υπογραμμιστεί ότι το Spiegel δεν “εξισώνει” την κυρία Μέρκελ με τους Ναζί. Παρ όλα αυτά με τον τίτλο του εξηγεί τις προθέσεις του: «Πώς οι Ευρωπαίοι βλέπουν τους Γερμανούς: Η γερμανική υπερδύναμη».

Μεταξύ άλλων στο άρθρο αναφέρεται «To τέταρτο Ράιχ» αναφέρεται στο άρθρο. Ακόμη στην εισαγωγή υπάρχει ένα γκράφιτι που παρουσιάζει την Μέρκελ να φέρει μουστάκι.

«Η Άνγκελα Μέρκελ με χιτλερικό μουστάκι στο δρόμο για την Αθήνα. Σε ορισμένες χώρες-μέλη ανθούν οι συγκρίσεις με τους ναζί. Οι Γερμανοί επέστρεψαν ως δύναμη, αλλά είναι μια περισσότερο αδύναμη δύναμη, παρα ένας ισχυρός ηγεμόνας στην ευρωπαϊκή ήπειρο», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε ένα άλλο σημείο του περιοδικού υπάρχει ένα άλλο άρθρο με τίτλο «Βαρουφάκης εναντίον Γκάουκ: Το κομμένο μεσαίο δάκτυλο της Ευρώπης».

sp-1_1

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews