Κοινωνία

Συνελήφθη ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης (εικόνες) (βίντεο)

Συνελήφθη ο καταζητούμενος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης (εικόνες) (βίντεο)

Συνελήφθη πριν από λίγο μετά από καταδίωξη ο φυγόδικος τρομοκράτης Νίκος Μαζιώτης στο Μοναστηράκι. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκε τόσο ο Μαζιώτης όσο και ένας αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ και δύο τουρίστες.

Το χρονικό της σύλληψης του Μαζιώτη

Στις 12.30 το μεσημέρι αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι άνδρας που έμοιαζε στο Μαζιώτη βρίσκεται στην περιοχή του Μοναστηρακίου. Άμεσα σπεύδουν εκεί και τον εντοπίζουν σε ένα κατάστημα με είδη κάμπινγκ το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση της Ερμού και Αθηνάς. Βγαίνοντας από το κατάστημα οι αστυνομικοί τον περικυκλώνουν και του ζητούν να παραδοθεί. Εκείνος τραβάει όπλο και ανοίγει πυρ εναντίον τους.

Επιβιβάζεται σε ταξί ωστόσο λίγο πιο κάτω στην οδό Μητροπόλεως εγκλωβίζεται εκ νέου από την Αστυνομία. Σε αυτό το σημείο γίνεται και η δεύτερη συμπλοκή. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης συμπλοκής ο Μαζιώτης τραυματίζεται και έπειτα από λίγο συλλαμβάνεται. Μαζί του συλλαμβάνονται  δύο από τους τρεις συνεργούς του, ενώ ο άλλος διέφυγε και αναζητείται.

Ο οδηγός του ταξί έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια με χειροπέδες, για να δώσει κατάθεση και να διαπιστωθεί εάν έχει κάποια σχέση με την υπόθεση. Παράλληλα τραυματίζεται ένας αστυνομικός και οι δυο τουρίστες. Όλοι τους  ελαφρά. Ο αστυνομικός σώθηκε από θαύμα καθώς φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο τρομοκράτης έχει μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό έχοντας υποστεί τρώση τραχειωνίου αρτηρίας  και θα χειρουργηθεί για οστεοσύνθεση βρραχίονα. Στον Ευαγγελισμό έχει σπεύσει κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής οι συνεργοί του Μαζιώτη έριξαν μια χειροβομβίδα η οποία εξερράγη χωρίς να προκληθεί κάποιος τραυματισμός.

Από την άλλη πλευρά ο τραυματίας αστυνομικός ελαφρά τραυματισμένος έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής θεωρούν τον αρχιτρομοκράτη ως το νούμερο ένα καταζητούμενο τους. Σημειώνεται ότι η επιχείρηση στήθηκε έπειτα από πληροφορίες που είχε η Αντιτρομοκρατική βάσει των οποίων ο Μαζιώτης τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσε στο κέντρο της Αθήνας.

590_93c07941d404aba4ad214dacd301b0b0

maz-2

maz-5

maz-11

maz-660

maziotis

touristas5

mazsil01

 

18970505_20140715liakos_maziotis09.limghandler

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα καθώς την ώρα που έγινε η συμπλοκή μεταξύ του Μαζιώτη και της Αστυνομίας η περιοχή ήταν γεμάτη από κόσμο.

Φρούριο ο Ευαγγελισμός

Εδώ και λίγα λεπτά ο Ευαγγελισμός έχει μετατραπεί σε φρούριο, ενώ ο Μαζιώτης νοσηλεύεται φρουρούμενος στα επείγοντα περιστατικά του θωρακοχειρουργικού τμήματος. Σε περίπτωση δε, που κριθεί απαραίτητη η μεταφορά του στην εντατική θα οδηγηθεί στο δωμάτιο όπου είχε νοσηλευθεί ο Σάββας Ξηρός.

Σύλληψη δύο ακόμα συνεργών του Μαζιώτη

Σχεδόν όλη δύναμη της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική  όπως επίσης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία βρίσκονται επί ποδός για τον εντοπισμό τυχόν υποστηρικτικής ομάδας του Μαζιώτη. Παράλληλα πάνω από την Αττική πραγματοποιεί πτήσεις ένα από τα ελικόπτερα της Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγα λεπτά η Αστυνομία συνέλαβε δύο συνεργούς του Μαζιώτη ενός αναζητείται άλλο ένας.

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews