Κοινωνία

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

Συνελήφθησαν Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Λαγός

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, καθώς εξελίσσεται μπαράζ συλλήψεων της ηγεσίας της οργάνωσης, η οποία χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική στο πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.Ειδικότερα, συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και οι βουλευτές Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάννης Λαγός και Γιώργος Γερμενής μετά από σχετικά εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν σε βάρος τους από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Επίκειται η σύλληψη των βουλευτών Παππά και Μίχου, οι οποίοι προς το παρόν αναζητούνται.

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων ανέρχεται στους 15.

Συνελήφθη επίσης ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Νίκαιας, Γιώργος Πατέλης, καθώς και εννέα ακόμα στελέχη. Εντάλματα σύλληψης έχουν εκδοθεί και για δύο αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της αντιτρομοκρατικής και θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

Πώς έγινε η σύλληψη Μιχαλολιάκου

Το μπαράζ των συλλήψεων άρχισε με τη σύλληψη του Ν. Μιχαλολιάκου. Στις 7.30 ομάδα της αντιτρομοκρατικής, την οποία συνόδευε εισαγγελέας, μετέβησαν στην οικία Μιχαλολιάκου και χτύπησαν το κουδούνι. Στον γγ της Χ.Α. είπαν ότι υπάρχει ένταλμα σύλληψης εις βάρος του και χωρίς να προβάλει καμία αντίσταση ή να πει κάτι, συνελήφθη.

Ακολούθησαν οι συλλήψεις των βουλευτών Κασιδιάρη και Λαγού, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος παρουσιάστηκε στη ΓΑΔΑ μόνος του και συνελήφθη.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία που θα αξιολογηθούν.

Το εισαγγελικό πόρισμα

Τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε το εισαγγελικό πόρισμα που στοιχειοθετεί το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου με 32 εντάλματα σύλληψης (για έξι βουλευτές και 26 στελέχη).

Στο εννέα σελίδων πόρισμα γίνεται αναδρομή στην πορεία της εγκληματικής οργάνωσης, που αποτελείτο από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με το πόρισμα, διευθύνων της οργάνωσης φέρεται ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Επίσης, στο πόρισμα περιγράφεται ότι έχουν διαπραχθεί και άλλες αξιόποινες πράξεις -εκτός της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης- όπως είναι αυτές του “ξεπλύματος βρώμικου χρήματος” και της δωροδοκίας.

Ως εκ τούτου η έρευνα θα προχωρήσει και στο άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών, κατά πληροφορίες πάνω από 30.

Επιπλέον, στο πόρισμα “φωτογραφίζονται” και άλλα πρόσωπα, η συμμετοχή των οποίων θα διερευνηθεί κατά την ανακριτική διαδικασία.

Η έρευνα αναμένεται να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή.

Η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από την Παρασκευή και γι’ αυτό υπήρξε σύσκεψη του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου και τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη.

“Καλημέρα, ήρθαμε να παραδοθούμε”

Η αντίδραση της Χ.Α.

Απόλυτη είναι η αμηχανία και ο πανικός που επικρατεί στις τάξεις της Χ.Α. Στην ιστοσελίδα του κόμματος υπήρχε “έκτακτη είδηση” για τη σύλληψη Μιχαλολιάκου.

Τονιζόταν επίσης ότι βρίσκεται σε εξέλιξη “οργανωμένο σχέδιο που είχε προαναγγελθεί από τους υπάλληλους των διεθνών τοκογλύφων με διώξεις και προφυλακίσεις βουλευτών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος”.

Η ίδια ανακοίνωση καλούσε τους οπαδούς της Χ.Α. “σε συμπαράσταση διαμαρτυρίας απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση”.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παρουσιάστηκε μόνος του στη ΓΑΔΑ, όπου και συνελήφθη. Σε σύντομη δήλωση του σε δημοσιογράφους, και χωρίς να γνωρίζει όλες τις εξελίξεις, μίλησε για “γελοιότητες” και τόνισε: “Ντροπή τους. Ο κόσμος βλέπει. Ο κόσμος θα εξυψώσει τη Χρυσή Αυγή, είτε ως ΧΑ, είτε ως άλλο όνομα”.

Ο βουλευτής Κεφαλληνίας, Γιώργος Γερμενής, γνωστός με το ψευδώνυμο “Καιάδας”, συνελήφθη λίγο πριν τις 11:00 προσερχόμενος από μόνος του στο κτίριο της ΓΑΔΑ. “Ξήλωσαν όλη την αστυνομία και την ΚΥΠ για να μας συλλάβουν”, δήλωσε.

Δεν χάνουν τη βουλευτική ιδιότητα οι συλληφθέντες βουλευτές

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής και το Σύνταγμα, διατηρούν τη βουλευτική ιδιότητα ακόμη και μετά τη σύλληψή τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Τη βουλευτική ιδιότητα χάνει βουλευτής μόνο αν υπάρξει απόφαση της δικαιοσύνης για στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

Πηγή nooz.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews