Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Τύπου της Ροκ Όπερας “Dragon” στο Polis Art Cafe

Συνέντευξη Τύπου της Ροκ Όπερας “Dragon” στο Polis Art Cafe

της Δανάης Σωπασή
Στον όμορφο χώρο του Polis Art Café στο κέντρο της Αθήνας, διεξήχθη σήμερα το μεσημέρι η συνέντευξη Τύπου της θεατρικής παράστασης Dragon που έρχεται στην χώρα μας για τρεις παραστάσεις, από τις 19 με τις 21 Σεπτεμβρίου 2013 στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη του Βύρωνα. Επίσης στις 22 – 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν workshops και εργαστήρια για νέους ηθοποιούς στην Αλκμήνη στον Κεραμικό. Πριν από όλα αυτά όμως το κοινό θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου 2013 στο Θησείο, Παιχνίδια στο δρόμο. Συγκεκριμένα 15 παιχνίδια και εργαστήρια με Δράκους και Μύθους Ακριτών, όπως επίσης και λίγο αργότερα την ίδια ημέρα Παιχνίδια από φως στο Εργαστήριο του Μουσείου Ακρόπολης. Σε μια πολιτισμική προσπάθεια τεσσάρων θεατρικών ομάδων από τις τέσσερις χώρες Ελλάδα, Γαλλία, Πολωνία, Βουλγαρία, και την ιδιαίτερη της ιστορία, η επερχόμενη rock opera έχει εντυπωσιάσει ήδη το κοινό. Μια ιστορία που αναφέρεται στην μυθολογική προσέγγιση ενός Ιππότη ο οποίος σκοτώνει τον Δράκο που δυναστεύει την περιοχή, με σκοπό να σώσει την πόλη και να ελευθερώσει την αγαπημένη του. Με αφετηρία τον Ιππότη Λάνσελοτ, η ιστορία μας ταξιδεύει και σε άλλους Ακρίτες φύλακες των συνόρων, με αναφορές στον Αι Γιάννη, τον Άγιο Γεώργιο, τον Διγενή, όπως επίσης και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης. Όπως τονίστηκε άλλωστε, το προφίλ του Ιππότη, δεν θα είναι Αγγλοκεντρικό, απλώς η αφετηρία του θα είναι ο Λάνσελοτ. Συνολικά οι Ιππότες θα είναι 10 ενώ θα υπάρχουν και άλλοι τέσσερις που τάσσονται με το μέρος του Δράκου. Ξεκινώντας την συνέντευξη τύπου, ο εισηγητής μας παρουσίασε όλους τους συντελεστές, ηθοποιούς και τραγουδιστές της παράστασης. Ο λόγος δόθηκε μετά στον σκηνοθέτη Νίκο Χατζηπαπά, ο οποίος και αφού έκανε μια περίληψη της υπόθεσης, ξεκίνησε τις δηλώσεις. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε καλή επιτυχία στους συντελεστές της παράστασης και σας αποχαιρετούμε με φωτογραφίες και βίντεο από ένα μικρό δείγμα Dragon που μας πρόσφεραν οι ακροβάτες της παράστασης στην Πλατεία Κλαθμώνος.

«Πριν ξεκινήσουμε την προετοιμασία της παράστασης, δεν είχαμε συνειδητοποιήσει το μέγεθος του εγχειρήματος. Ύστερα πήραμε το μήνυμα μας. Πρέπει να γίνονται τέτοια εγχειρήματα ακόμα και τώρα που βρισκόμαστε σε περιόδους κρίσης. Αρχικά είχαμε σκεφτεί να κάνουμε την παράσταση σε Θέατρο Δρόμου, όμως λόγω έλλειψης πόρων δεν μπορέσαμε να το πραγματοποιήσουμε σε δημόσιο δρόμο και έτσι θα γίνει τελικά στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη. Το αποτέλεσμα είναι η rock ή street opera με libretto νέου κειμένου από την Χριστίνα Παγκουρέλη και μελοποίηση της μουσικής από τον Σταύρο Γασπαράτο. Ευχόμαστε να περιμένουμε το κοινό να απολαύσει την παράσταση. Το έργο αποτελείται από τέσσερεις εμβόλιμες δράσεις στο θέαμα με την συνοδεία τσίρκου, ακροβατών και θεάτρου δρόμου. Με μια τεχνική από όλα αυτά τα μέρη – σημεία έχουμε συνολικά 14 δράσεις μέσα στο κείμενο.
Εμπλουτίσαμε την ιδέα στους Ακρίτες φύλακες των συνόρων. Ο ήρωας Ιππότης από Εθνικός ήρωας μετατρέπεται σε Πανευρωπαϊκό ήρωα που εκφράζεται πέρα από τα όρια των συνόρων. Είτε αυτά είναι χωρικά, είτε ιδεολογικά. Η πεμπτουσία το θεάματος προϋποθέτει την συνεργασία τεσσάρων χωρών. Και έτσι ακριβώς έγινε, με υποχρεωτικές συναντήσεις στις προαναφερόμενες χώρες. Το κοινό θέαμα και η ανταλλαγή απόψεων και μορφών, οδήγησε μέσα από την τεχνική στην εποικοδομητική συνεργασία. Ότι καλύτερο τουλάχιστον για εμένα.»

Ο πρωταγωνιστής – Ιππότης της παράστασης ο Κρατερός Κατσούλης δήλωσε: «Είμαι ο πρωταγωνιστής και είναι μεγάλη η χαρά που θα αποδώσω ένα παιδικό όνειρο. Και αυτό γιατί κάθε αγόρι ονειρεύεται μια ημέρα να γίνει Ιππότης. Η παράσταση συνδυάζει πολλά διαφορετικά πράγματα. Έχω την τύχη να βρίσκομαι σε παράσταση με εξαιρετικούς συντελεστές. Δεν λέω συχνά το εξαιρετικό. Παρότι έχω περάσει καλά και σε παλαιότερες συνεργασίες μου. Πέρα από την τεχνική, είναι θέμα γνώσης, διάθεσης και αγάπης για το αποτέλεσμα που δείχνει ότι το αγαπάνε / το θέλουν να γίνει πλούσιο θέαμα. Ο μεγάλος δράκος, που αποτελείται ουσιαστικά από 2-5 άτομα και έχει μια φωνή ανάλογη, βροντερή. Αλλά και ο Δήμαρχος (Σιαμσιάρης) της πόλης με την Βακχική ενέργεια, ο John Bicknell και η πριγκίπισσα της παράστασης. Αλλά και ο Αντώνης ο Γάτος. Ο καθένας δίνει τον καλύτερο εαυτό του.» «Μόλις έμαθα ποιοι και ποιοι άνθρωποι θα είναι είπα: πάμε. Μετά έμαθα τι ρόλο και πως θα βοηθήσει ο καθένας.»

Στην συνέχεια μίλησε ο «Δράκος» της παράστασης, ο Νικόλαος Καραγιαούρης αναφέροντας τα συναισθήματα του όταν έμαθε πως θα παίξει στην παράσταση. «Πάλι τον κακό θα κάνω; Αυτή είναι η μοίρα των χαμηλών φωνών στην όπερα. Το έχουν όλες οι τέχνες, αλλά η όπερα ακόμα παραπάνω.»

Ο Σιαμσάρης δήλωσε σαρκαστικά: «Με ιντρίγκαρε το γεγονός ότι θα είναι στα Αγγλικά,  παρότι τα αγγλικά μου δεν είναι και σαν τον Πύρο του Ντάουντον.»

Σχόλια

Συνεντεύξεις

Περισσοτερα στην κατηγορια Συνεντεύξεις

Copyright © 2015-2016 Clevernews