Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια για τη δήλωση Βίτσα περί μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων

ΣΥΡΙΖΑ: Δυσαρέσκεια για τη δήλωση Βίτσα περί μη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων

Έντονη δυσαρέσκεια προκάλεσε στον ΣΥΡΙΖΑ, και κυρίως στο οικονομικό επιτελείο του, η δήλωση του γραμματέα της ΚΕ Δημ. Βίτσα περί ειλημμένης απόφασης να μην τηρηθεί ούτε η δίμηνη παράταση του μνημονίου που αποφασίστηκε από το Eurogroup, σε περίπτωση που προκηρυχθούν εκλογές και η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Βήμα, η δήλωση και ο κατηγορηματικός τρόπος με τον οποίο διατυπώθηκε προκάλεσαν επικριτικά σχόλια και άτυπα παρασκηνιακά διαβήματα περί προσοχής στο τι λέγεται και πώς κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο, καθώς, όπως έλεγαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες τους «τώρα απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή και αυτοσυγκράτηση, καθώς οτιδήποτε μπορεί να έχει σοβαρό κόστος».

«Δεν θα τηρήσουμε το χρονοδιάγραμμα του διμήνου που συμφωνήθηκε με τους δανειστές, εδώ δεν αναγνωρίζουμε τη συμφωνία» δήλωσε την Πέμπτη στον Σκάι ο κ. Βίτσας, προσθέτοντας ότι «δεν θα αναγνωρίσουμε τη συμφωνία, οπότε τι θα πουν ‘έχετε 15 ημέρες να την αναγνωρίσετε’;».

Η δήλωση έπεσε ουσιαστικά σαν βόμβα στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και μεταξύ των μετριοπαθών στελεχών, τα οποία εκτιμούν ότι κατά την περίοδο έως ότου ξεκαθαρίσει το σκηνικό και κριθεί το αν θα υπάρξει προσφυγή στις κάλπες, θα πρέπει να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή προσοχή.

Κάποιοι επιχείρησαν να μετριάσουν τις αρνητικές εντυπώσεις, λέγοντας ότι το νόημα της δήλωσης ήταν πως απέναντι σε μία νεοεκλεγείσα κυβέρνηση, πιθανή θα πρέπει να θεωρείται η χαλάρωση των πιέσεων τουλάχιστον ως προς τα χρονοδιαγράμματα και πάντως, υπό συνθήκες συνολικής διαπραγμάτευσης, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει.

Η ανησυχία πάντως σημαντικής μερίδα στελεχών εστιάζεται στο ότι τέτοιου Τύπου δηλώσεις εκλαμβάνονται ως διάθεση για μονομερείς κινήσεις, σε μία περίοδο κατά την οποία ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και στενοί συνεργάτες του -όπως ο Ν. Παππάς- επιχειρούν να διαβεβαιώσουν με κάθε ευκαιρία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν προτίθεται να προβεί σε κανενός είδους μονομερείς ενέργειες.

Ένα από τα κορυφαία κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας την αποδοκιμασία του για τα όσα δήλωσε ο κ. Βίτσας αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να δηλώνεις τώρα κάτι τέτοιο και εν τέλει τι είναι αυτό που επιθυμείς να αναβιώσει με τέτοιες φράσεις;».

Πηγή in.gr

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews