Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρεμίζεται συθέμελα το success story

ΣΥΡΙΖΑ: Γκρεμίζεται συθέμελα το success story

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ, αλλά και τις προβλέψεις του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το χρέος.

«Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως» αναφέρει, μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Το success story γκρεμίζεται συθέμελα».

«Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος-ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δισ. ευρώ, αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων» αναφέρει η Αξιωματική Αντιπολίτευση.

Επικαλείται τις δηλώσεις του Γ.Στουρνάρα, ο οποίος σε συνέντευξή του στο περιοδικό (2012) «Επίκαιρα» με την τότε ιδιότητα του ως γενικός διευθυντής του ΙΟΒΕ, έλεγε ότι «από το 2013 θα αρχίσει η ανάκαμψη. Τότε θα έχουμε ανάπτυξη 1%».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους.

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews