Κοινωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή

ΣΥΡΙΖΑ: Πέντε ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας έναντι της Χρυσής Αυγής, ζητά ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Τσουκαλάς.

Απαντήσεις σε πέντε ερωτήματα, σχετικά με τη στάση της αστυνομίας σε συγκεκριμένα περισταστικά των τελευταίων ημερών με πρωταγωνιστή τη Χρυσή Αυγή, ζητά ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Τσουκαλάς.

 

Ο κ. Τσουκαλάς τονίζει ότι κάποιες περίεργες καταστάσεις «νωθρότητας» της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της φασιστικής και νεοναζιστικής θηριωδίας, προβληματίζουν κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ειδικότερα, σημειώνει ότι πριν από τη δολοφονική επίθεση στην Αμφιάλη, υπάρχει πληθώρα «μεμονωμένων περιστατικών» ρατσιστικής, κοινωνικής και πολιτικής βίας των οπαδών και μελών της «Χρυσής Αυγής». Το ερώτημα, προσθέτει, είναι αν η αστυνομία δεν μπορεί ή δεν θέλει να ανακόψει τη δράση των φασιστών, που βυσσοδομούν ασχημονώντας εδώ και χρόνια σε βάρος των αδύνατων, των διαφορετικών και των πολιτικών εχθρών τους.

 

 

Όσον αφορά τα πρόσφατα γεγονότα, ο κ. Τσουκαλάς θέτει τα ερωτήματα:

α) Η καθυστερημένη επέμβαση για την αποτροπή της επίθεσης σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα και η άκαρπη παρέλευση της αυτόφωρου διαδικασίας.

 

β) Η στάση «απάθειας» στελεχών της αστυνομίας στην αντιμετώπιση της επίθεσης Ρουπακιά στην Αμφιάλη ενάντια στον Παύλο Φύσσα, μεταλλεργάτη μέλος του σωματείου Μετάλλου, αριστερό ενεργό πολίτη και μουσικό.

 

γ) Η εκδοχή της αστυνομίας περί προσέλευσης των αστυνομικών την τελευταία στιγμή και ενώ είχε ήδη συντελεστεί το έγκλημα, αποδομήθηκε πλήρως από τις μαρτυρίες αυτοπτών. Ρωτάμε, θα διενεργηθεί ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών για τη μη έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, καίτοι ήταν παρούσες κατά τη διάρκεια του συμβάντος;

 

δ) Τα ανακλαστικά της αστυνομίας αντίθετα, ήταν εξαιρετικά οξυμένα όσον αφορά την «υπερβολική» αντιμετώπιση των διαδηλωτών της Αμφιάλης. Η καταστολή ήταν ακραία και οι βιοπραγίες στην ημερήσια διάταξη.

 

ε) Η εμφάνιση «αγανακτισμένων πολιτών» οι οποίοι πετροβολούσαν ανενόχλητοι τους διαδηλωτές πίσω από τις γραμμές των ανδρών της ΥΑΤ, γεννά συνειρμούς για την αναβίωση του παρακράτους.

 

Η Αστυνομία πρέπει να απαντήσει στα ερωτήματα, γιατί είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη, καταλήγει ο κ. Τσουκαλάς.

 

Πηγή: newsit.gr

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews