Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση με κατηγορίες για “αποστασία”

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση με κατηγορίες για “αποστασία”

Οργή έχει προκαλέσει στο ΠΑΣΟΚ το άνοιγμα του Αλ. Τσίπρα στους βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος, εν όψει των ψηφοφοριών στη Βουλή για τον προϋπολογισμό, το φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας.

Μετά την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης και τη διαφοροποίηση της Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούν να προκαλέσουν ρήγμα στην κυβέρνηση που θα επιταχύνει τις εξελίξεις – αφού, ούτως ή άλλως, στελέχη της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι εκλογές θα γίνουν το αργότερο μέχρι τις ευρωεκλογές.

Η αρχή έγινε από τη συνέντευξη Τσίπρα στην «Αυγή». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε ευθέως τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τις επιλογές του κόμματός του, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά τη νέα τακτική της Κουμουνδούρου που έχει στόχο να διεμβολίσει το ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του εκτιμούν ότι αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της κυβέρνησης μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ενώ ταυτόχρονα, με τον τρόπο αυτό, επιδιώκει και τον επηρεασμό του εκλογικού σώματος που κινείται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και δη πέριξ του ΠΑΣΟΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ, πάντως, θεωρούν τη συγκεκριμένη κίνηση ως casus belli και ο Ευ. Βενιζέλος ετοιμάζεται να απαντήσει με σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος. Σ’ αυτήν αναμένεται να θέσει όρια στους βουλευτές του και να ξεκαθαρίσει τη στάση του, υπό το φόβο διαρροών στις κρίσιμες ψηφοφορίες. Να πει, δηλαδή, στους βουλευτές του ότι θα αναλάβουν την ευθύνη αν ρίξουν την κυβέρνηση, κοιτάζοντας κυρίως προς την πλευρά των Κ. Σκανδαλίδη, Θ. Μωραΐτη και Μ. Κασσή, οι οποίοι «κλότσησαν» στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, έφταναν στο σημείο να μιλούν για νέα «αποστασία» εκ μέρους του κ. Τσίπρα και να τον χαρακτηρίζουν ως… «νέο Τσιριμώκο», παραπέμποντας στην Ένωση Κέντρου και στα γεγονότα του 1965!

Δήλωση Βενιζέλου

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε ο κ. Βενιζέλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Τα Νέα», στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων:

«Η απροκάλυπτη και αγοραία πρόσκληση αποστασίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εκφράζει βεβαίως τη θεσμική και πολιτική του ευτέλεια. Αποδεικνύει την τραγική έλλειψη δημοκρατικού και κοινοβουλευτικού ήθους. Δείχνει ότι η στενή ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και όποιο την καθοδηγούν δεν έχουν καμία σχέση με την παράδοση, τις ευαισθησίες, τις μνήμες και την ιστορική συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης που ο Ανδρέας Παπανδρέου ταύτισε μεταδημοκρατικά με το ΠΑΣΟΚ».

Πηγή capital.gr/ Του Αιμίλιου Περδικάρη

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews