Ελλάδα

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

Σκληρή ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τη συνέντευξη Σαμαρά στη ΝΕΡΙΤ

Μέσω σκληρής ανακοίνωσης η ΕΣΗΕΑ σχολίασε τη συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε δημοσιογράφους της ΝΕΡΙΤ. Μάλιστα στην ανακοίνωση τονίζεται ότι όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν στα πλαίσια συνέντευξης αλλά στα πλαίσια διαγγέλματος. Παράλληλα γίνεται λόγος για προσβολή της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ άφωνο παρακολούθησε τον τρόπο με τον οποίο η κατ΄ όνομα “δημόσια” τηλεόραση ΝΕΡΙΤ παρουσίασε ως “συνέντευξη” το διάγγελμα του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά. Το τηλεοπτικό αποτέλεσμα που παρήχθη προσβάλει τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Η χθεσινή εικόνα που παρουσίασε η ΝΕΡΙΤ δυστυχώς επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την ορθότητα της σταθερής απόφασης της ΕΣΗΕΑ να μην αναγνωρίζει το μόρφωμα της ΔΤ/ΝΕΡΙΤ. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ενόψει των κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων για τη χώρα, επαναλαμβάνει ότι οι δημοσιογράφοι οφείλουν να λειτουργούν πρώτα απ’ όλα ως δημοσιογράφοι και να υπερασπίζονται την δημοσιογραφική δεοντολογία, μένοντας μακριά από κομματικά παιχνίδια».

Ρεπορτάζ: Γιάννης Πολίτης

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews