Ελλάδα

Σκληρή απάντηση Βαρουφάκη σε Ρέντσι

Σκληρή απάντηση Βαρουφάκη σε Ρέντσι

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απάντησε στις δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι μέσω του προσωπικού του blog.

«Κύριε Ρέντσι έχω ένα μήνυμα για σένα: Μπορείς να χαίρεσαι όσο θέλεις για το γεγονός ότι δεν είμαι πια υπουργός Οικονομικών και ούτε καν μέλος του Κοινοβουλίου. Αλλά “δεν με ξεφορτώθηκες”. Είμαι ζωντανός πολιτικά, όπως μου θυμίζουν οι Ιταλοί που συναντώ στο δρόμο» γράφει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Μάλιστα συνεχίζοντας σε ειρωνικό ύφος ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «ευτυχώς αυτή η κατάσταση δεν είναι μη αναστρέψιμη. Αλλά θα πρέπει να κάνεις σοβαρές επανορθώσεις. Περιμένω εναγωνίως να σε δω να επιστρέψεις στις τάξεις των Ευρωπαίων δημοκρατών».

Ακόμη κατηγορεί τον Ιταλό πρωθυπουργό  ότι διαδραμάτισε έναν κεντρικό ρόλο στον «ανοιχτό εκβιασμό», στο «αβάσταχτο bullying» και στις «απάνθρωπες πιέσεις» κατά του Αλέξη Τσίπρα στις 12 και 13 Ιουλίου. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό ο Ματέο Ρέντσι έπαιξε το ρόλο του «καλού αστυνομικού» για να «σπάσει» ο Τσίπρας βασιζόμενος στη ρητορική «αν δεν υποκύψεις θα σε καταστρέψουν-πες τους “ναι”».

Τέλος στην προσπάθειά του, να εξηγήσει γιατί χώρισαν οι δρόμοι του με τον Αλέξη Τσίπρα γράφει ότι «διαφωνήσαμε για το αν “αυτοί” μπλόφαραν ή όχι και για το αν εμείς, σε κάθε περίπτωση, είχαμε το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να υπογράψουμε άλλη μια μη βιώσιμη συμφωνία, παραδίδοντας τα κλειδιά για ό,τι απέμεινε από το Ελληνικό κράτος στην ανελέητη Τρόικα. Αυτή ήταν και παραμένει η διαφορά μου με τον Αλέξη».

Υπενθυμίζεται ότι την αντίδραση του πρώην ΥΠΟΙΚ προκάλεσαν οι αναφορές του Ιταλού πρωθυπουργού για τις ελληνικές εκλογές ότι «Και αυτόν τον Βαρουφάκη, για να χρησιμοποιήσω, ας πούμε, τεχνικό όρο, τον ξεφορτωθήκαμε».

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews