Κόσμος

Skolkovo: Η ρωσική πόλη που έρχεται να ανταγωνιστεί τη Silicon Valley

Skolkovo: Η ρωσική πόλη που έρχεται να ανταγωνιστεί τη Silicon Valley

Σε έκταση 400 εκταρίων θα εκτίνεται η πιο ακριβή ρωσική περιοχή έξω από τη Μόσχα, το Skolkovo, το οποίο προορίζεται να γίνει η μεγαλύτερη πόλη τεχνολογικής ανάπτυξης στον κόσμο.

 

Το 2010, ο τότε πρόεδρος Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, έδωσε εντολές να δημιουργηθεί αυτή η πόλη ως λίκνο της τεχνολογίας.

 

«Έχουμε λεφτά αλλά δεν έχουμε το δικό μας Silicon Valley» είπε στην πρώτη του επίσκεψη στο Silicon Valley, ενώ νωρίτερα είχε δηλώσει για το Skolkovo ότι θα είναι το μεγαλύτερο τεστ για τη νέα Ρωσική οικονομική πολιτική.

 

Το όνειρο αυτής της πόλης ξεκινά από το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις μισή ώρα μακριά από τη Μόσχα. Η επιγραφή καλωσορίσματος στην είσοδο της πόλης γράφει «Skolkovo: φτιάχνουμε το μέλλον σήμερα».

 

Μερικές εκατοντάδες μέτρα παρακάτω, βρίσκεται το κτίριο Hypercube, το οποίο είναι υπόδειγμα των αρχών eco-friendly, οι οποίες διέπουν όλο το Skolkovο.

 

Η Ρωσία έχει μακρά ιστορία επιστημονικών και τεχνολογικών επιτευγμάτων, καθώς κατά τη Σοβιετική περίοδο, η ρωσική επιστήμη έχαιρε χρηματοδοτήσεων και πόρων. Παρόλα αυτά μετά τον κομμουνισμό οι έρευνες παρήκμασαν, ενώ μόνο κατά τον Ψυχρό Πόλεμο επανήλθαν τα  κίνητρα διατήρησης του ανταγωνιστικού πνεύματος στον τομέα της τεχνολογίας και της επιστήμης.

 

πηγή koolnews.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews