Κόσμος

Η απαγορευμένη συνέντευξη του Snowden

Η απαγορευμένη συνέντευξη του Snowden

Την περασμένη Κυριακή το βράδυ, ο πρώην εργολάβος NSA Edward Snowden κάθισε για μια συνέντευξη με το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD. Η συνέντευξη έχει σκόπιμα αποκλειστεί από το κοινό των ΗΠΑ (καθώς και μερικώς από το κοινό της Ελλάδας), με κανένα μεγάλο ειδησεογραφικό πρακτορείο να καλύπτει αυτή την ιστορία. Επιπλέον, το βίντεο έχει σβηστεί σχεδόν αμέσως κάθε φορά που έχει αναρτηθεί στο YouTube.

Αντίθετα, η συνέντευξη αντιμετωπίζεται ως ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός τόσο των έντυπων όσο και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων της Γερμανία καθώς και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Στη συνέντευξη, ο κ. Snowden περιγράφει σε μεγαλύτερο βάθος τα προγράμματα επιτήρησης που υπονομεύουν και υποσκάπτουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες.

Δηλώνει ότι το “σημείο που έσπασε” ήταν όταν είδε τον διευθυντή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, James Clapper να ψεύδεται στο Κογκρέσο (παρότι είχε ορκιστεί) και να αρνείται την ύπαρξη ενός αμερικανικού κατασκοπευτικού προγράμματος. Ο κ. Snowden τότε δήλωσε ότι “το κοινό έχει το δικαίωμα να γνωρίζει για αυτά τα προγράμματα και όλα αυτά που κάνει η κυβέρνηση σε βάρος του κοινού”.

Είναι σαφές ότι το εικονικό μπλακάουτ της συνέντευξης είναι μια σκόπιμη προσπάθεια της κυβέρνησης των ΗΠΑ να συσκοτίσει την αλήθεια με τα μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης να προσπαθούν να δικαιολογούν την κατάσταση ως αναγκαία για την καταπολέμηση του “πολέμου ενάντια στην τρομοκρατία”, ενώ επιχειρούν να ζωγραφίσουν κ. Snowden ως προδότη.

Σε σχέση με τις κατηγορίες ότι είναι προδότης ή ξένος, ο ίδιος δηλώνει:

Αν είμαι προδότης, ποιόν πρόδωσα; Έδωσα όλες τις πληροφορίες στο αμερικανικό κοινό, σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που γράφουν για αμερικανικά ζητήματα. Αν το βλέπουν αυτό ως προδοσία, νομίζω ότι οι άνθρωποι πρέπει πραγματικά να εξετάσουν για ποιούς δουλεύει η κυβέρνηση. Το κοινό υποτίθεται ότι είναι το αφεντικό τους, όχι ο εχθρός τους. Από εκεί και πέρα, ​​όσον αφορά την προσωπική μου ασφάλεια, δεν θα είμαι ποτέ ασφαλής μέχρι να αλλάξουν τα συστήματα αυτά.

Η προσπάθεια να θαφτεί αυτή τη συνέντευξη από την κυβέρνηση έχει μεγάλες επιπτώσεις. Επιπλέον, το γεγονός ότι κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν ανοιχτά μιλήσει για τη δολοφονία του κ. Snowden πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη δολοφονία ενός Αμερικανού πολίτη να μην είναι μακριά από τη σφαίρα της φαντασίας.

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews