Κόσμος

Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες στηρίζουν Σουλτς-Γιούνκερ

Σοσιαλδημοκράτες και Χριστιανοδημοκράτες στηρίζουν Σουλτς-Γιούνκερ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός της Γερμανίας θα στηρίξει το Μάρτιν Σούλτς για την προεδρία του προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα δώσουν στήριξη και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αναφορικά με την υποψηφιότητά του τελευταίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Γερμανίδα καγκελάριος προχώρησε σε αυτή την ανακοίνωση κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Τάαβι Ρόιβας.

Εάν ο Σουλτς, ο απερχόμενος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υποψήφιος των Σοσιαλιστών για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία του Σώματος “τότε οι Γερμανοί βουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα τον στηρίξουν”, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Εσθονό πρωθυπουργό Τάαβι Ρόιβας.

Νωρίτερα ο ηγέτης του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Ζίγμουτ Γκάμπριελ ανέφερε ότι το κόμμα του θέλει να  εκλεγεί ο Μάρτιν Σούλτς για ακόμα μια φορά στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ θα υπάρξει και στήριξη στο  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Ζίγκμουτ Γκάμπριελ δήλωσε χαρακτηριστικά στο Spiegel: “Η εκλογή του Γιούνκερ στην Επιτροπή και του Σουλτς -στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο- πρέπει να συνδεθούν μεταξύ τους”. Επαφίεται πλέον στην Άνγκελα Μέρκελ να πείσει την πολιτική οικογένειά της”.Χρειαζόμαστε έναν ισχυρό άξονα Γιούνκερ-Σουλτς απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη”.

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews