Πολιτική

Σπηλιωτόπουλος: «Το ποδήλατο θα έπρεπε να είναι στην καθημερινότητα μας»

Σπηλιωτόπουλος: «Το ποδήλατο θα έπρεπε να είναι στην καθημερινότητα μας»

Δράση με ποδηλάτες στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποίησε η Δημοτική Παράταξη «Αθήνα Μπορείς» στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την ανάδειξη και στήριξη εναλλακτικών μετακινήσεων στην Αθήνα , που είναι πιο φιλικές στο περιβάλλον.

 

Μετά τη δράση ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Το ποδήλατο θα έπρεπε να είναι στην καθημερινότητα μας. Είναι φθηνό, είναι γρήγορο και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Θα έπρεπε η Αθήνα να έχει το αυτονόητο: την ελευθερία να μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος το ποδήλατο του κάθε μέρα όπως γίνεται σε κάθε ευρωπαϊκή πόλη.

 

Δυστυχώς αυτό το αυτονόητο στην πόλη μας δεν υπάρχει. Αντίθετα κάθε μέρα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο χωρίς ούτε έναν ποδηλατόδρομο να χρησιμοποιεί κάποιος το ποδήλατο του.

 

Για αυτό δεν χρειάζεται μια φορά το χρόνο να κόβουμε την κορδέλα ενός πανηγυρικού γύρου, απλώς για να διαφημιστούμε ενόψει προεκλογικής περιόδου, αλλά θα έπρεπε καθημερινά ο πολίτης να μπορεί να μετακινείται με ασφάλεια με το ποδήλατό του στην Αθήνα. To ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και όχι ευκαιριακή προβολή.

 

Για αυτό και εμείς στο πλαίσιο της πεζοδρόμησης την οποία έχουμε προτείνει να γίνει Κολοκοτρώνη και Αθηναΐδας να υπάρχει ειδικός χώρος για τα ποδήλατα, όπως επίσης προτείνουμε να υλοποιηθεί άμεσα η κατατεθειμένη εδώ και καιρό πρόταση του Γ. Αμυρά ώστε να υπάρχει ειδικός ποδηλατόδρομος που να συνδέει το Γκάζι με τη ακαδημία Πλάτωνος.

 

Με τέτοιες πρωτοβουλίες η Αθήνα μπορεί να γίνει φιλική , μπορεί να αλλάξει και να γίνει ελκυστική.»

 

aftodioikisi.gr

 

 

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews