Ελλάδα

Σπίρτζης: Σύντομα η ΕΡΤ θα είναι ψηφιακός πάροχος με παγκόσμια εμβέλεια

Σπίρτζης: Σύντομα η ΕΡΤ θα είναι ψηφιακός πάροχος με παγκόσμια εμβέλεια

Ο υπουργός Υποδομών και Δικτύων Χρίστος Σπίρτζης σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, τόνισε πως η ΕΡΤ θα είναι παγκόσμιος ψηφιακός πάροχος και σύντομα θα πάρει τη θέση της στον δορυφόρο εκπομπής.

«Παραχωρείται αναμεταδότης του δημοσίου για παγκόσμια εμβέλεια. Έτσι θα καλυφθούν οι ανάγκες σε πανελλαδική κάλυψη αλλά και οι Έλληνες της διασποράς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε πως ο μόνος που επιχειρείται να τρομοκρατηθεί τους τελευταίους μήνες είναι η κυβέρνηση. Πλέον, όπως είπε, οι προϋποθέσεις θα είναι ίδιες για όλους για την απόκτηση άδειας τηλεοπτικού σταθμού και τον διαγωνισμό θα τον διεξάγει το ΕΣΡ. «Επιτέλους, πρέπει να τηρείται η ευρωπαϊκή και η εθνική νομοθεσία, επιτέλους πρέπει να προκύψουν και έσοδα από την ύπαρξη ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών» υποστήριξε.

Παράλληλα ο κ. Σπίρτζης είπε πως κατά το παρελθόν πολλά έργα δημοπρατήθηκαν με λανθασμένο τρόπο, ενώ συμπλήρωσε πως σύντομα θα υπάρξουν δημοπρατήσεις και οι προϋπολογισμοί των έργων θα είναι απόλυτα διαφανείς.

Από την άλλη πλευρά ο υπουργός υπογράμμισε πως μέχρι τον Μάρτιο του 2017 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, οι αυτοκινητόδρομοι, οι επεκτάσεις του Μετρό και τα σιδηροδρομικά έργα.

Τέλος σημείωσε ότι μεγάλος στόχος παραμένει η υλοποίηση της σιδηροδρομικής Εγνατίας, ενώ υπογράμμισε ότι τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ θα κατευθυνθούν σε νέα έργα που έχει ανάγκη η χώρα.

Κλείνοντας είπε πως είναι έτοιμη η δημοπράτηση της γραμμής 4 του Μετρό και πως πρέπει να βαδίσουμε πλέον σε ένα ενιαίο σύστημα αυτοκινητοδρόμων.

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews