Κοινωνία

Στα πράσα με φακελάκι 50.000 ευρώ αρχισυνδικαλιστής του «Σωτηρία»

Στα πράσα με φακελάκι 50.000 ευρώ αρχισυνδικαλιστής του «Σωτηρία»

Ο συνδικαλιστής συνελήφθη λίγη ώρα αφότου έφυγε από το σπίτι της προέδρου του νοσοκομείου Μαρία Καρρά, η οποία σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας, του έδωσε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Συνδικαλιστής – «Φακελάκι» [07/10]

Οι εργαζόμενοι αντιδρούσαν εδώ και μήνες και είχαν καταλάβει αρκετές φορές το γραφείο της διοικήτριας, προκειμένου να μην προχωρήσει η σύμβαση του νοσοκομείου με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για την δημιουργία Κέντρου Ελέγχου Βιοϊσοδυναμίας γενοσήμων φαρμάκων. Η συμφωνία προέβλεπε την παραχώρηση για 20 έτη ενός εγκαταλελειμμένου οικήματος που βρίσκεται εντός του νοσοκομείου, στο Ιδρυμα Ερευνών.

​Όπως είπε σε έκτακτη ενημέρωση του προς τους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ελληνικής Αστυνομίας ειδοποιήθηκε πριν από δύο εβδομάδες από το υπουργείο Υγείας και άρχισε να καταγράφει, να ηχογραφεί και να βιντεοσκοπεί όλες τις συναντήσεις του προέδρου των εργαζόμενων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» με την διοικήτρια Μαρία Καρρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνδικαλιστής αξίωσε ένα μέρος από τα 4 εκατ. του προγράμματος ΕΣΠΑ που είχε δοθεί στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών για να συνάψει την σύμβαση με το νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ αναμένεται να διερευνηθεί αν πίσω από το χρηματισμό υπάρχουν συνεργοί άλλοι συνδικαλιστές ή εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο υπουργός Υγείας δήλωσε «αμείλικτος σε υποθέσεις διαφθοράς» ενώ ερωτηθείς για την κομματική ταυτότητα του συνδικαλιστή, είπε ότι εξ’ όσων γνωρίζει παλιά ήταν μέλος της ΠΑΣΚΕ αλλά τελευταία «είχε γίνει αντιμνημονιακός και πήγαινε εκεί που πάνε όλοι αυτοί, αριστερότερα».

Οπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 45χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, για εκβίαση και παράνομη κατοχή όπλων, καθώς και αντίσταση κατά της αρχής. Οταν αντελήφθη την παρουσία των αστυνομικών, αποχωρώντας από το σημείο όπου έγινε η προκαθορισμένη συνάντηση, στο σπίτι της διευθύντριας του νοσοκομείου, επιτέθηκε εναντίον τους και προσπάθησε να διαφύγει, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Σε σωματική έρευνα που του έγινε βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε αργότερα στο σπίτι του συνδικαλιστή βρέθηκαν όπλα.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας WALTRO – Mod 85 τύπου compat, διαμετρήματος 9m, με γεμιστήρα, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια και ένα ζευγάρι χειροπέδες, σιδερένιο πτυσσόμενο γκλοπ,

κυνηγετική καραμπίνα, μάρκας BERETTA 12 cal και μαγνητόφωνο καταγραφής ήχου.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ήδη δικογραφία και αύριο Τρίτη αναμένεται να προσαχθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή imerisia.gr

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews