Ελλάδα

Σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ με αυξημένα ποσοστά

Σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ με αυξημένα ποσοστά

Κλείνει η «ψαλίδα» ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – «Όχι» σε πρόωρες εκλογές.

Μείωση της διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στην πρόθεση ψήφου κατά 1,5% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφει η εβδομαδιαία έρευνα της Pulse για την εκπομπή Evening Report του Γιώργου Κουβαρά στο Action24. Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα είναι σήμερα 3,5%, ενώ την προηγούμενη βδομάδα ήταν 5%.

Αναλυτικά, τα ποσοστά στην πρόθεση ψήφου έχουν ως εξής:

ΝΔ 24%
ΣΥΡΙΖΑ 27,5%
ΕΛΙΑ-ΠΑΣΟΚ 7%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%
ΚΚΕ 5%
ΠΟΤΑΜΙ 5,5%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 6%

Στην ίδια έρευνα διευρύνεται η διαφορά ανάμεσα στον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, από τις 3 στις 5 εκατοστιαίες μονάδες (35%-28%). Το ποσοστό αυτό (35%) είναι το υψηλότερο που έχει λάβει ο Αντώνης Σαμαράς από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Διευρύνεται επίσης η πλειοψηφία αυτών που επιθυμούν να αποφύγει η χώρα τις πρόωρες εκλογές. Συγκεκριμένα, το 54% των ερωτηθέντων λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, έναντι 40% που τις επιθυμούν.

Η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά για επίσπευση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκει θετική απήχηση στο 58% των ερωτηθέντων έναντι 27% που τη θεωρούν λανθασμένη.
Το 42% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για τον προτεινόμενο υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ Σταύρο Δήμα.

Η πλειοψηφία των πολιτών πάντως, παρά το γεγονός ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή (54% έναντι 37%).

Αξιοσημείωτη αύξηση σημειώνεται και σε ότι αφορά τον κίνδυνο εξόδου από το ευρώ, καθώς μειώνονται τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι δεν υπάρχει καθόλου ή υπάρχει μόνο μικρός κίνδυνος και αυξάνονται τα ποσοστά αυτών που θεωρούν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος (δείτε τις σχετικές κάρτες).

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να κάνει σκληρή διαπραγμάτευση αλλά και συνεννόηση με τους δανειστές (46% – 37%), ενώ στην αντίστοιχη έρευνα της περασμένης βδομάδας, η πλειοψηφία ζητούσε σκληρή διαπραγμάτευση και ρήξη με τους δανειστές (41% – 40%).

πηγή

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews