Ελλάδα

Στη Bουλή οι δύο μηνυτήριες αναφορές για τον Βαρουφάκη

Στη Bουλή οι δύο μηνυτήριες αναφορές για τον Βαρουφάκη

Στη Bουλή αναμένεται να διαβιβαστούν, όπως όλα δείχνουν, οι δυο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον πρόεδρο του κόμματος “Τελεία” Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο.

Με τις δυο αναφορές ζητείται η παραπομπή του κ. Βαρουφάκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους όσον αφορά στην υπογραφή συμφωνίας για την διάσωση της χώρας.

Συμφώνα με νομικούς κύκλους η εμπλοκή σε μηνυτήρια αναφορά ονόματος υπουργού, “δένει” τα χέρια της Δικαιοσύνης, η οποία οφείλει βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών να τις διαβιβάσει χωρίς αξιολόγηση (αμελλητί) στη Βουλή.

Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για το “plan B” έτσι όπως το περιέγραψε σε οικονομικό forum στις 16 Ιουλίου ο Γιάνης Βαρουφάκης και για το όποιο εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου ζήτησαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μελετά εάν μπορεί να παρέμβει ή όχι.

Νομικοί κύκλοι πάντως εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το αν μπορεί να στοιχειοθετηθεί αξιόποινη πράξη από το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων και την ομιλία του κ. Βαρουφάκη στο forum ενω σημειωθούν πως μια τέτοια αξιολόγηση μπορεί να γίνει μόνο από τη Βουλή και όχι από τη δικαιοσύνη.

Εκτός και εάν, υπάρξει αναφορά στην Εισαγγελία σε σχέση με τα δημοσιεύματα η αν τελικά η ίδια η βουλή αποφασίσει να παρέμβει καθώς αυτό προβλέπεται μέσω συλλογής υπογραφών ικανού αριθμού βουλευτών.

Ουδείς ωστόσο μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να βρεθεί και άλλη νομική φόρμουλα που να επιτρέπει στη δικαιοσύνη να επιληφθεί του θέματος, τουλάχιστον ως προς κάποιο σκέλος της υπόθεσης.

πηγή: enikos.gr  / Άννα Κανδύλη

Σχόλια

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews