Πολιτική

Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Στη Βουλή το αίτημα για άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, η δικογραφία που σχημάτισε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Θεσσαλονίκης για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος στο περιθώριο της ομιλίας του στην 78η ΔΕΘ προέτρεψε κατοίκους της Χαλκιδικής, που αντιδρούν στην εξόρυξη χρυσού στην περιοχή τους, να «λιντσάρουν το δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα». Μετά το συμβάν αυτό, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών είχε δώσει εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να σχηματιστεί δικογραφία για το αδίκημα του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «όποιος δημόσια με οποιονδήποτε τρόπο προκαλεί ή διεγείρει σε διάπραξη κακουργήματος ή πλημμελήματος, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών».

Μετά τη διενέργεια της έρευνας, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή, η οποία καλείται να αποφασίσει αν συντρέχει ή όχι λόγος για την άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου, προκειμένου να ασκηθεί σε βάρος του ποινική δίωξη για την πράξη που φέρεται να τελέστηκε στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και αφορά την παράβαση του άρθρου 184 του Ποινικού Κώδικα.

 

 

 

πηγή: newpost.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews