Πολιτική

Το στοίχημα της ανασυγκρότησης

Το στοίχημα της ανασυγκρότησης

Νέα αρχή για τη δημοκρατική παράταξη επιδιώκει ο Βενιζέλος κατά τις επετειακές εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ

Για την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης και τον συντονισμένο τρόπο έκφρασής της στις ευρωεκλογές συζητούν σήμερα και αύριο διακεκριμένοι επιστήμονες και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την ίδρυση του Κινήματος στις 3 Σεπτέμβρη του 1974.

Η διήμερη επετειακή εκδήλωση ξεκινά με ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλου, ο οποίος θα επιδιώξει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα «πού βρίσκεται» και «πού πάει» η ιστορική δημοκρατική παράταξη, αυτή που παραδοσιακά εξέφραζε τον ευρύ κρίσιμο χώρο ανάμεσα στη Δεξιά και στην κομμουνιστική Αριστερά.

Ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να τονίσει ότι έχει ελάχιστη σημασία το ποιος όρος χρησιμοποιείται για να οριστεί ο χώρος της δημοκρατικής παράταξης, δηλαδή αν κάποιοι μιλούν για την Κεντροαριστερά ή για τη σοσιαλιστική Αριστερά και τη σοσιαλδημοκρατία. Και θα επισημάνει ότι εάν επιθυμεί κάποιος να περιγράψει τον χώρο αυτό, μπορεί να τον προσδιορίσει ως χώρο εθνικά υπεύθυνο, πολιτικά προοδευτικό, κοινωνικά ευαίσθητο, διανοητικά ανοιχτό σε νέα ρεύματα ιδεών και επιχειρηματικά καινοτόμο.

«ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα πει ότι το κόμμα του παρά τις περιπέτειές του εξακολουθεί να λειτουργεί ως θεματοφύλακας του χώρου και ως βασικός εκφραστής του, διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ιδιοκτήτης της Κεντροαριστεράς καθώς ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματά της είναι ο πλούτος των σημαντικών πολιτικών στελεχών που διαθέτει. Θα επισημάνει, δε, ότι η δημοκρατική παράταξη είναι και πάλι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας αφού προτάσσει την ανάπτυξη, την ανάσχεση της ανεργίας, την αύξηση της απασχόλησης, τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής και την ανάκτηση της κυριαρχίας της χώρας. Μέσα από το διήμερο Συμπόσιό του το ΠΑΣΟΚ θα επιχειρήσει να στείλει μηνύματα ενότητας της παράταξης και σ’ αυτό το βοηθούν οι παρουσίες των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών κ.κ. Σημίτη και Παπανδρέου τη δεύτερη ημέρα των εργασιών του, όπως επίσης και η συμμετοχή δεκάδων προσωπικοτήτων που εκφράζουν τον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας σήμερα και δεν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Μπίστης που θα πάρει μέρος στην εκδήλωση σχολίασε χθες ότι το διήμερο Συμπόσιο είναι ένα ακόμη σκαλοπάτι στην υπόθεση της Κεντροαριστεράς προαναγγέλλοντας (9.84) ότι θα υπάρξουν και άλλες διεργασίες που θα ευνοήσουν τη συσπείρωση του χώρου.

Ο κ. Μπίστης τόνισε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά, ανέφερε ωστόσο ότι εάν η Αγίου Κωνσταντίνου κινηθεί σε αντίθετη κατεύθυνση από τη δική του, τότε προφανώς οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

Την επέτειο της 3ης Σεπτέμβρη γιορτάζει σήμερα και η Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα του Ανδρέα Λοβέρδου εγκαινιάζοντας τα κεντρικά της γραφεία στην Αθήνα την ίδια ώρα που ξεκινά η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

 

πηγή: tanea.gr

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews