Πολιτική

Στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν θέλουν να «αδειάσουν» τον Κουβέλη αλλά θέλουν και ΠΑΣΟΚ

Στην Αγίου Κωνσταντίνου δεν θέλουν να «αδειάσουν» τον Κουβέλη αλλά θέλουν και ΠΑΣΟΚ

Οι ζυμώσεις στον λεγόμενο χώρο της κεντροαριστεράς δίνουν και παίρνουν. Αποτέλεσμα πάντως, μέχρι τώρα ή έστω υποψία αποτελέσματος δεν υφίσταται. Η μόνη κίνηση που έχει καταγραφεί σε αυτό το χώρο και αξίζει αναφοράς είναι η συμφωνία Κουβέλη-Λοβέρδου.

Όμως ο Φώτης Κουβέλης είναι δέσμιος της άρνησης του να συνεργαστεί με το «ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου», όπως είχε δηλώσει.

Πολλοί στην Αγίου Κωνσταντίνου προσπαθούν να βρουν έναν εύσχημο τρόπο και να μην «αδειάσουν» τον πρόεδρο και να βρεθεί πλατφόρμα συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Οι γέφυρες Χαριλάου Τρικούπη-Αγίου Κωνσταντίνου πάντως είναι ανοιχτές σε επίπεδο στελεχών. Χαρακτηριστικό είναι πως ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης τον πρώτο που έψαξε για να συνεννοηθεί, μετά την απόφαση της δικαιοσύνης για την αποφυλάκιση των 3 της Χρυσής Αυγής είναι τον γραμματέα της ΔΗΜΑΡ, Σπύρο Λυκούδη.

Ο Φώτης Κουβέλης έτσι και αλλιώς στο ευρωπαϊκό πεδίο κοιτάει περισσότερο προς του Ευρωπαίους Σοσιαλιστές παρά στην Αριστερά. Οι ευρωσοσιαλιστές στην Ελλάδα εκφράζονται από το ΠΑΣΟΚ. Το κατάλαβε και ο Αλέξης Τσίπρας καθώς στη συνάντησή του με τον Χάνες Σβόμποντα, παρούσα ήταν και η Συλβάννα Ράπτη.

Οπότε η εξίσωση της κεντροαριστεράς μάλλον θα λυθεί ενόψει ευρωεκλογών.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε και πάλι άνοιγμα και μάλιστα πρότεινε να δημιουργηθεί η Εθνική συνδιάσκεψη . Θα είναι ένα όργανο που θα συμμετάσχουν όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και όσοι επιθυμούν να κατέβουν στις ευρωεκλογές υπό την ομπρέλα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Πηγαίνοντας ακόμη ένα βήμα πιο κάτω ο κ. Βενιζέλος πρότεινε και τη διαδικασία εκλογής των υποψήφιων ευρωβουλευτών: Εκλογή από το σώμα για όσους θα είναι στις εκλόγιμες θέσεις του ευρωψηφοδελτίου και για τις υπόλοιπες θέσεις συστράτευση προσωπικοτήτων από όλους τους χώρους.

Όμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος έβαλε μία προϋπόθεση. Ξεκαθάρισε πως η Κεντροαριστερά δεν ανήκει στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο κάτι που σημαίνει πως ο κος Κουβέλης αν θέλει να συμμετάσχει στις διαδικασίες ,θα πρέπει να χαλαρώσει λίγο την κριτική του στην κυβέρνηση, καθώς πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΔΗΜΑΡ του καταλογίζουν σε αρκετές περιπτώσεις «γραμμή» ανάλογη του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή newpost.gr/ Άρτεμις Παραδείσου

 

 

 

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews