Κόσμος

Στην Αθήνα για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ο Νίκος Αναστασιάδης

Στην Αθήνα για επαφές με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία ο Νίκος Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κάρολο Παπούλια  

Στην Αθήνα φτάνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει ο κ.Αναστασιάδης με τον πρωθυπουργό θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα που έχουν σχέση με την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό και τα αποτελέσματα των πρόσφατων επαφών τόσο του κ.Αναστασιάδη, όσο και του κ.Σαμαρά στις ΗΠΑ.

Μετά το ραντεβού Αναστασιάδη-Σαμαρά θα ακολουθήσουν συνομιλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών και από τις δύο πλευρές.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει ξεχωριστά για το Κυπριακό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Τον κύπριο πρόεδρο συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης και ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος σχετικά με τον χρόνο συνάντησης των ηγετών των δύο κοινοτήτων είπε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί, εάν πρώτα δεν συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν που θα ακολουθήσει αυτή τη συνάντηση.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές από τουρκικής πλευράς ότι οι δύο ηγέτες θα συναντιόνταν στις 4 Νοεμβρίου, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «η διάψευση των Ηνωμένων Εθνών τα λέει όλα», προσθέτοντας πως «ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ή η τουρκοκυπριακή πλευρά – διότι είναι κάπως συγκεχυμένο για το ποιος έκανε αυτή τη δήλωση – προσπαθούν να αποσείσουν την πίεση από τη δική τους πλευρά και να τη ρίξουν στη δική μας πλευρά. Αυτή είναι μια εκτίμηση».

«Εμείς δεν κάνουμε τέτοια παιχνίδια, εμείς εννοούμε αυτά που λέμε» ανέφερε ο κ . Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «θέλουμε να εμπλακούμε σε ένα διάλογο για επίλυση του Κυπριακού που να έχει προοπτικές και να μην είναι μια από τα ίδια -για αυτό δεν θα υπάρξει συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου, εάν δεν συμφωνηθεί το κοινό ανακοινωθέν που θα ακολουθήσει αυτή τη συνάντηση».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «το κοινό ανακοινωθέν θα είναι ο καθορισμός, ο οδικός χάρτης και η διαδικασία των συνομιλιών».

Ερωτηθείς πού βρίσκεται η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «υπάρχει διαφορά απόψεων αναφορικά με το κείμενο της κοινής δήλωσης των δύο ηγετών με το οποίο θα καθορίζεται η βάση λύσης του Κυπριακού και οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν, καθώς και όλα τα συναφή για να έχει προοπτική επιτυχίας αυτός ο διάλογος».

Πηγή in.gr

Σχόλια

Κόσμος

Περισσοτερα στην κατηγορια Κόσμος

Copyright © 2015-2016 Clevernews