Ελλάδα

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο Βάλντις Ντομπρόφσκις

Στην Αθήνα θα βρεθεί στις 26 και 27 Οκτωβρίου ο Βάλντις Ντομπρόφσκις

Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Valdis Dombrovskis, αρμόδιος για το ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο, πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα στις 26 και 27 Οκτωβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο Αντιπρόεδρος Dombrovskis επισκέπτεται την Ελλάδα ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, θα έχει τις ακόλουθες συναντήσεις:

Την Δευτέρα 26/10, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη (ώρα 09.30) και αμέσως μετά με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Χουλιαράκη (ώρα 10.30, στο Υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Αμέσως μετά, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ θα συναντηθεί με τα Προεδρεία των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Οικονομικών Υποθέσεων και με Διακομματική Αντιπροσωπεία της Βουλής των Ελλήνων (ώρα 12.00, Κτίριο Βουλής).

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα (ώρα 14.00, Μέγαρο Μαξίμου), ενώ το πρόγραμμα της Δευτέρας θα ολοκληρωθεί με συνάντηση του Αντιπροέδρου της ΕΕ με τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο (ώρα 15.30, στο Υπουργείο). Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο.

Την Τρίτη 27/10, ο κ. Dombrovskis θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιάννη Στουρνάρα (ώρα 09.30).

Στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος της ΕΕ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη, θα επισκεφθεί τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας INNOVATHENS, έργο που δημιουργήθηκε από πρωτοβουλία της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων και συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ (ώρα 10.45, Τεχνόπολης, Γκάζι).

Το πρόγραμμα του κ. Dombrovskis στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με συνάντηση που θα έχει με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων.

Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα του Αντιπροέδρου της ΕΕ, κ. Dombrovskis, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης δήλωσε:

“Στην Επιτροπή Γιούνκερ, ο Αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επιβλέπει μια σειρά πολύ σημαντικών θεμάτων για τη χώρα μας: από την διοχέτευση κονδυλίων ΕΣΠΑ για τη προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, έως το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης της Ελλάδας, αλλά και την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, μέσω της ειδικής Υπηρεσίας που συνέστησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των μεταρρυθμίσεων. Η τοποθέτηση των πιο κρίσιμων υποθέσεων που αφορούν την Ελλάδα σε επίπεδο Αντιπροέδρου της Κομισιόν αναδεικνύει την σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος Γιούνκερ στην άμεση και επιτυχή έκβαση κάθε σχετικού ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη χώρα μας, ο κ. Ντομπρόβσκις θα συναντηθεί με πολιτικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς παράγοντες για να συζητήσει την βέλτιστη δυνατή υλοποίηση τόσο των δεσμεύσεων της χώρας στο πλαίσιο του προγράμματος πού συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, όσο και των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους.

Πηγή: Ερχεται στην Αθήνα ο Ντομπρόβσκις -Ποιους θα συναντήσει και τι θα συζητήσει | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/232166/erhetai-stin-athina-o-ntomprovskis-poioys-tha-synantisei-kai-ti-tha-syzitisei#ixzz3pI11BIwD

Σχόλια

Ελλάδα

Περισσοτερα στην κατηγορια Ελλάδα

Copyright © 2015-2016 Clevernews