Πολιτική

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο, τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

Στην Ολομέλεια το πολυνομοσχέδιο, τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία

Το Σάββατο το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από τις αρμόδιες επιτροπές του κοινοβουλίου

Στη Βουλή εισάγεται αυτήν την ώρα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πολυνομοσχέδιο, το οποίο αναμένεται μετά από δεκάωρη συζήτηση να τεθεί σε ψηφοφορία τα μεσάνυχτα.

Το Σάββατο το πολυνομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στις Επιτροπές Οικονομικών και Παραγωγής και Εμπορίου, τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΔΗΜΑΡ, ΧΑ) το καταψήφισαν όπως και οι Δημοκρατικοί Ανεξάρτητοι βουλευτές, ενώ από την συζήτηση αποχώρησε το ΚΚΕ.

Μάλιστα τις τελευταίες ώρες, υπήρχαν συνεχείς διαβουλεύσεις του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι δύο υπουργοί τελικά κατέληξαν σε ένα κοινό κείμενο που θα εισαχθεί σήμερα στο νομοσχέδιο και θα γίνει γνωστό στους βουλευτές με αμοιβαίες υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές.

Σύμφωνα με το in.gr, στην τελική ρύθμιση αναφέρεται ότι το παστεριωμένο γάλα θα είναι διάρκειας έως 7 ημέρες, δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Τσαυτάρης. Πρόσθεσε πάντως πως δεν μπορεί να κάνει καμία εκτίμηση αν αυτό θα γίνει αποδεκτό από την τρόικα.

Ακόμη το Σάββατο οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης και Μιχάλης Κασσής επέμειναν στις αντιρρήσεις τους για τη διάταξη στο θέμα της παραγωγής και διανομής του γάλακτος ενώ η στάση τους δεν αποκλείεται να αλλάξει μετά τη νέα ρύθμιση.

Πάντως, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στη διευρυμένη αρμόδια επιτροπή, κυβερνητικοί παράγοντες στη Βουλή εξέφραζαν την αισιοδοξία τους για ψήφιση του νομοσχεδίου.

Πηγή voria

Σχόλια

Πολιτική

Περισσοτερα στην κατηγορια Πολιτική

Copyright © 2015-2016 Clevernews