Κοινωνία

Στην τελική ευθεία η γραμμή Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Στην τελική ευθεία η γραμμή Θεσσαλονίκης – Σμύρνης

Οι τελευταίες διευθετήσεις για να υλοποιηθεί το project έχουν γίνει, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ενώ η εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τη γραμμή θα είναι ελληνική

Ενδεχομένως και μέσα στον Ιούνιο να ξεκινήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με την Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελευταίες διευθετήσεις για να υλοποιηθεί το project έχουν γίνει, μέσω των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ενώ η εταιρεία, η οποία θα αναλάβει τη γραμμή θα είναι ελληνική και κατά πάσα πιθανότητα η Hellenic Seaways.

Οι Τούρκοι ήταν αυτοί που πίεσαν περισσότερο για να ξεκινήσει η συγκεκριμένη σύνδεση, λόγω των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην προώθηση των εμπορευμάτων τους προς τις αγορές της Κεντρικής και της Δυτικής Ευρώπης. Συγκεκριμένα, οι σχέσεις τους με τους Βουλγάρους βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο, γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα, το κόστος διέλευσης των φορτηγών τους από την Βουλγαρία να έχει καταστεί σχεδόν απαγορευτικό.

Επίσης, η Σόφια, έχει μειώσει σημαντικά και τον αριθμό των αδειών διέλευσης που δίνει σε τουρκικά φορτηγά. Και κάπως έτσι, στην Άγκυρα κατέληξαν στη λύση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης με Θεσσαλονίκη, που θα εξυπηρετεί κυρίως τα τουρκικά φορτηγά διεθνών μεταφορών. Ας σημειωθεί ότι η γραμμή δεν θα είναι μόνο θερινή, αλλά θα λειτουργεί όλο το χρόνο, γεγονός το οποίο αναμένεται ότι θα αποφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος και για τη Θεσσαλονίκη.

Πηγή voria

Σχόλια

Κοινωνία

Περισσοτερα στην κατηγορια Κοινωνία

Copyright © 2015-2016 Clevernews